خواص
این خورش طبیعت گرمی دارد و برای فصل های سرد سال مناسب است. مغز پسته به علت داشتن آهن خون ساز است و آنهایی که مبتلا به کم خونی هستند باید حتما روزانه مقداری پسته بخورند. خوردن پسته نیروی جنسی را تقویت می کند. مغز و ذهن را تقویت می کند. برای آرامش قلب و آرام کردن اعصاب مفید است. برای باز کردن مجاری کبد مصرف پسته توصیه می شود. پسته معده را تقویت می کند. برای تسکین سرفه مفید است.
مواد لازم
- پسته نیم كیلو (مغز شده و آسیاب كرده)
- گوشت نیم كیلو (گوسفندی بدون چربی خورشتی)
- پیاز 1 عدد
- روغن به میزان لازم
- آبغوره نصف پیمانه
- شكر 2 قاشق غذاخوری
- نمک به میزان لازم
- فلفل به میزان لازم
طرز تهیه
- ابتدا مغز پسته آسیاب کرده را به همراه 6 پیمانه آب ولرم مخلوط کنید و هم بزنید.
- مانند خاکشیر موقع شستن چند بار از یک ظرف به ظرف دیگر بریزید و پوست های پسته را که تهنشین میشوند دور بریزید.
- اگر از پستهی پوست شده و یا خلال پسته استفاده میکنید این کار لازم نیست و خورشت سبزتری خواهید داشت.
- پیاز را بسیار ریز کرده و به همراه کمی روغن تفت دهید و گوشت را خورشتی خرد کرده و در آن بریزید و قدری تفت دهید تا رنگ گوشت برگردد.
- پسته ها را به گوشت و پیاز اضافه کنید.
- فلفل و آب خورش را اندازه کنید (شبیه به فسنجان گردو) وقتی گوشت خورش نیم پز شد نمک خورش را اندازه کنید و بعد از پختن گوشت آبغوره و شکر را مخلوط کرده و به خورش اضافه کنید.
- بعد از جا افتادن خورش آن را همراه با چلو سرو کنید.