موادر لازم برای ۴ نفر:
- سبزی کوکو (تره، جعفری، شوید، گشنیز و کمی شنبلیله) ۵۰۰ گرم
- تخم مرغ (سفیده و زرده با هم) ۲ عدد
- نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
- بیکینگ پودر نصف قاشق چایخوری
- شیر یک قاشق غذا خوری
- زرشک و مغز گردو (درصورت تمایل) روی هم نصف فنجان کوچک
- برگ کاهو ۱ عدد در صورت تمایل برای طعم بهتر
- سیر ۲ حبه
- روغن مخصوص سرخ کردن به میزان لازم
طرز تهیه:
برای تهیه کوکو سبزی ابتدا سبزی کوکو را بعد از شستن کنار بگذارید تا کاملاً خشک شود و بعد به همراه برگ کاهو و سیر داخل آسیاب سبزی خردکن ریخته و آنرا ریز و یکدست خرد کنید سبزی کوکو میبایست از سبزی پلویی ریزتر خرد شود بعد در دو قاشق روغن خوب سرخ کنید، توجه داشته باشید که سبزی شما در این مرحله باید خوب سرخ شود، وگرنه در هنگام پخت نهایی در تاوه روی کوکوسبزی شما سیاه شده در صورتیکه مغز آن خام میباشد.
وقتی سبزی کاملاً سرد شد در یک پیاله کوچک تخم مرغها را یکی یکی شکسته و پس از اطمینان از سالم بودن آنها ظرف مناسبی تهیه کرده و سبزی و تخم مرغها را در آن خوب مخلوط نمایید تا خوب پف نماید بعد نمک، فلفل، زرد چوبه و بیکینگ پودر را به مواد اضافه نمایید. در صورت تمایل از نصف فنجان مخلوط زرشک و مغز گردو هم داخل مواد استفاده کنید؛ و در آخر یک قاشق غذا خوری شیر را به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد یک دست شوند.
سپس روغن مخصوص سرخ کردنی را در تابه بریزید و بگذارید کاملاً داغ شود، در غیر این صورت کوکو به تابه میچسبد و موقع برگرداندن خرد میشود. بعد مواد را آهسته داخل تابه بریزید و کف تابه پخش کنید و با پشت قاشق آنرا صاف نموده و درب تابه را بگذارید تا کوکو مغز پخت شود. حرارت را ابتدا کمی زیاد کنید تا مواد خودشان را بگیرند و بعد زیر تابه را کم کنید تا یک روی مواد کاملاً برشته شود (حدود ۱۵ دقیقه)
وقتی یک روی مواد کاملاً برشته شد آنرا به شکل دلخواه برش داده کوکو را برگردانید طوری که خرد نشود؛ و دوباره حرارت را کمی زیاد کنید تا مواد خودشان را بگیرند و بعد اجازه دهید تا با حرارت ملایم روی دیگر کوکو هم برشته شود میتوانید کوکو سبزی را در فر هم آماده کنید. در این صورت فر را از قبل با ۳۵۰ درجه فارنهایت گرم کنید و کوکو را به مدت ۴۰ دقیقه داخل آن قرار دهید تا کاملاً برشته شود.