مواد لازم
- ماهی سفید: یک عدد
- سیر: ۳-۲ حبه
- رب انار: ۴-۳ قاشق غذاخوری
- گردوی چرخ شده: ۳ قاشق غذاخوری
- سبزی معطر (سبزی شمالی: چوچاق، خالواش، پونه، نعنا و گشنیز): نیم کیلو
- آبلیمو، نمک، فلفل، ادویه و زعفران: به میزان لازم
- زرشک (در صورت تمایل): ۱ قاشق غذاخوری
روش پخت
- ماهی تازه را کاملا تمیز و داخل شکم آن را خالی می کنیم و می شوییم (سر ماهی را جدا نمی کنیم) و خوب خشک می کنیم.
- سپس با کمی نمک و فلفل و آبلیمو و زعفران آن را مزهدار میکنیم و میگذاریم ۱-۰.۵ ساعت بماند.
- در این فاصله سبزی تمیزشده و شسته را خرد میکنیم و با سیر رندهشده کمی تفت میدهیم و نمک و فلفل و ادویه ماهی و گردوی چرخشده و زرشک را اضافه میکنیم.
- رب انار را هم میافزاییم و خوب با هم مخلوط میکنیم. لازم است که مواد، هنگام مخلوطشدن، آب نداشته باشند.
- حالا شکم ماهی را با مواد پر میکنیم و لبههای باز شکم آن را میدوزیم.
- سپس کمی روغن داخل ماهیتابه نچسب میریزیم و ماهی را سرخ میکنیم.
- صدالبته بهتر است سطح ماهی را خوب چرب کنیم و در سینی گذاشته و در فر گرمشده با دمای ۱۸۰ درجه به مدت ۶۰-۴۵ دقیقه بپزیم.
- در ۱۵ دقیقه آخر پخت، کمی زعفران آبشده و کره را با برس روی ماهی میزنیم و سپس گریل را روشن میکنیم تا روی ماهی برشته شود.
- پس از پخت، صبر میکنیم تا کمی خنک شود و از ماهیتابه جدا میکنیم و با کمک کفگیر در دیس میکشیم.
توصیه ها
- مزاج ماهیها عموما سرد و تر است. بههمینخاطر در پخت آنها از سبزیجات و ادویه گرم استفاده میشود.
- افرادی که دچار مشکلات گوارشی و بیشبود بلغم هستند، باید در خوردن ماهی، جانب احتیاط را نگاهدارند.
- گوشت ماهی منبع خوبی برای پروتئین، ید، ویتامین دی و اسید چرب امگا ۳ است.
- بهترین ماهی، ماهی کوچک صید روز است که حرکت زیاد داشته باشد. یعنی ماهی رودخانهای بهتر از ماهی دریا، و هردو بهتر از ماهی پرورشی هستند. بهترین گوشت ماهی، ناحیه نزدیک دم و بالههاست که حرکت بیشتری دارد و درنتیجه لطیفتر است.
- بهتر است ماهی را کبابی میل کنید و از سرخکردن آن در روغن بپرهیزید. اگر هم ماهی را سرخ میکنید، در ماهیتابه را نگذارید یا از درهای سوراخدار استفاده کنید تا بخارات آن خارج شود.