ماء الشعیر و نوشیدنی مالت نمونهای از نوشیدنیهای قدیمی است که از دیرباز مورد استفاده مردم قرار میگرفته است. استفاده از این نوشیدنی خواص ویژهای را برای افراد به دنبال داشته و سرشار از ویتامین B، آنتی اکسیدان و سایر مواد ضروری است. خواص این نوشیدنی به قدری زیاد است که برخی از پزشکان آن را برای بیماران خود تجویز میکنند. اما آیا نوشیدنی مالت موجود در بازار نیز جنبه درمانی دارند؟ در واقع باید بدانید که آّب جوهای موجود در بازار گاهی به دلیل داشتن گاز و یا افزودنیهای متفاوت، اثر درمانی کمتری دارند. از این رو استفاده از آبجوهای طبی مفید تر از این نمونههای گفته شده است. ماءالشعیر طبی دارای خواص زیادی است و خواص درمانی آشکاری دارد. در این مقاله در خصوص طرز تهیه ماءالشعیر طبی نکاتی را بیان خواهیم کرد.
خواص ماءالشعیر طبی
نوشیدن این مایع می تواند فرد را در برابر استرس گرمایی و تشنگی محافظت کند و به کسانی که مزاج گرم و خشک دارند کمک میکند تا رطوبت بدنشان بهتر حفظ گردد و از خشکی پوست، زردی رنگ پوست بدن، گودافتادگی چشم ها، یبوست، غلظت خون، تحریک پذیری عصبی، و آزردگی های کلیوی احتمالی پیشگیری شود.
البته کسانی که معده سرد و/یا تر داشته باشند بهتر است در هر لیوان آن یک قاشق مرباخوری عسل حل کنند و سپس آن را بنوشند.
مواد لازم
- ۵۰گرم جوی پوست کنده سالم (نه پرک و نه نیم کوب)
- چهار لیوان آب (یک لیتر)
طرز تهیه ماءالشعیر طبی
- برای طرز تهیه ماءالشعیر، ۵۰گرم جوی پوست کنده را با چهار لیوان آب (یک لیتر)، با حرارت ملایم، آهسته بجوشانید تا وقتی که جوها به حالت شکفته و کاملاً پخته برسند.
- این زمان به طور متوسط ۴۰ تا ۵۰ دقیقه طول می کشد. پس از آن، تا این ترکیب سرد نشده، آن را صاف کنید و در جای خنک قرار دهید تا سرد شود.
- از این چهار لیوان بیش از سه لیوان ماءالشّعیر به دست می آید که حداکثر دو روز در یخچال قابل نگهداری است.
- میتوانید در ماءالشعیر کمی سرکه سیب طبیعی بریزید تا مزه ی آن مَلَس شود.
- به هیمن راحتی طرز تهیه ماءالشعیر را یاد گرفتید.
جوی باقیمانده را می توانید در تهیه آش یا سوپ جو استفاده کنید.
توصیه
نکته مهمی که در طرز تهیه ماءالشعیر باید به آن اشاره شود آن است که ماءالشعیر طبی نباید غلیظ و ژله ای شود وگرنه تأثیر آن معکوس خواهد شد! اگر جو کاملاً مرغوب و مناسب باشد رنگ ماءالشعیر به سرخ ملایم و کمرنگ مایل می شود.
از این ترکیب روزی دو لیوان میل کنید. البته کسانی که معده سرد و/یا تر داشته باشند بهتر است در هر لیوان آن یک قاشق غذاخوری عسل حل کنند و سپس بنوشند. بنابراین اگر با خوردن این دارو، دچار نفخ، سنگینی یا ترش کردن معده می شوید، این مقدار عسل را اضافه کنید.
M
با سلام و درود
و تبریک سال نو به شما عزیزان
مطلب مفید بود و من از فواید آب جو در بدن ام دیدم
فقط ای کاش زود تر این مطلب میدیدم تا دلدرد نگیرم،
چون سری آخر ماالشعیرام غلیظ و ژله ای شده بود و همانطور که گفتین عوارض داره