مواد لازم (برای ۴ نفر):
- برنج ۳ لیوان
- سینه مرغ ۳۰۰ گرم
- کشمش پلویی ۱ لیوان
- زرشک نصف لیوان
- خلال بادام ۵ قاشق غذاخوری
- خلال پسته ۵ قاشق غذاخوری
- پیاز خرد شده۱ لیوان
- نبات یک بند انگشت
- روغن کانولا ۵ قاشق غذاخوری
- خلال پرتقال به میزان دلخواه
- نمک، زردچوبه و زعفران آب کرده به میزان دلخواه
طرز تهیه:
برای تهیه مرصع پلو در ابتدا برنج را به مدت ۲ تا ۳ ساعت در آب و کمی نمک خیس کنید و سپس در آب جوش بریزید و آبکش کنید. در تابهای پیاز را در ۲ قاشق غذاخوری روغن کانولا سرخ کنید و به آن تکههای مرغ را بیفزایید و ادویهها (نمک، زردچوبه و کمی زعفران آب کرده) را اضافه کنید. در این مخلوط، ۳ لیوان آب بریزید تا با حرارت ملایم بپزد. در تابهای دیگر، خلالهای بادام و پسته را در ۳ قاشق غذاخوری روغن و کمی زعفران تفت دهید و در ظرفی جداگانه بگذارید. کشمش و خلالهای پرتقال (البته شیرین شده با نبات) را نیز جداگانه تفت دهید. پس از دم کشیدن برنج، هنگام کشیدن، لابه لای آن تکههای مرغ را قرار دهید و روی آن را با خلالها، کشمش، زرشک و برنج زعفرانی بپوشانید.
نکات:
۱. تفاوت این غذا با شیرین پلو این است که در شیرین پلو خلالها لابه لای برنج داده میشوند و هویج خلال شده یکی از اجزای تشکیل دهنده اصلی شیرین پلو است در حالی که در مرصع پلو، مواد لابه لای برنج قرار نمیگیرند و سطح آن را میپوشانند. خلال هویج هم در آن ریخته نمیشود.
۲. در مرصع پلو، حتماً باید برنج ایرانی و آبکش شده باشد و نباید آن را کته کرد. برای هر چه بهتر قد کشیدن برنج هنگام جوشیدن آن در آب، یک قاشق غذاخوری ماست اضافه کنید.
۳. هنگام خریدن خلال بادام و پسته، بهتر است انواع بسته بندی شده آنها را انتخاب کنید و خلالی بخرید که تاریخ تولید و انقضاء داشته باشد و بسته اش کدر نباشد زیرا کدر بودن بسته، نشانه کهنگی خلالهای بادام و پسته است.
۴. برای تهیه خلال پرتقال، خودتان قسمت نارنجی رنگ پوست پرتقال را جدا کنید، به صورت خلال درآورید و آن را ۳ بار و هر بار به مدت ۷ دقیقه در آب بجوشانید و آب را خالی کنید. در سومین مرحله جوشاندن، بهتر است به اندازه یک بند انگشت نبات به خلالها اضافه کنید تا خلالهای پرتقال شیرین شوند.
۵. ادویهای که هنگام تهیه این غذا نباید از قلم بیفتد، زعفران است و توصیه میشود نوع مرغوب آن را انتخاب کنید. برای تهیه مرغی هم که برای تکمیل مرصع پلو آماده میکنید، باید حتماً از زردچوبه فراوانی هنگام پخت استفاده کنید.