مواد لازم برای ۴ نفر:
- سبزی (تره، گشنیز، شوید، برگ چغندر، نعنا، پونه، وارامبو و چوچاق)….. ۵۰۰ گرم
- سیر ۳ یا ۴ حبه
- پیاز ۱ عدد
- لپه ۵۰ گرم
- تخم مرغ ۲ عدد
- مرغ یک سینه و ران کامل
- روغن به میزان لازم
- آبلیمو یا آبغوره به میزان لازم
- آب ۲ لیوان
طرز تهیه:
برای تهیه مرغ ترش در ابتدا سبزی و سیر و پیاز را خرد کرده و در روغن سرخ میکنیم. سپس مرغ و لپه را اضافه کرده و پس از کمی تفت دادن، آب، نمک و فلفل و در صورت تمایل کمی دارچین را اضافه میکنیم و میگذاریم تا لپه و مرغ کاملا پخته شود. سپس آبلیمو یا آبغوره را اضافه کرده و همچنین تخم مرغها را در ظرفی شکسته و هم میزنیم و نمک و فلفل را به آن اضافه کرده و روی خورش ریخته و یک هم کوچک میزنیم و میگذاریم تا تخم مرغها سفت شود و کمی جا بیفتد.
نکته ها:
به استثنا گشنیز که نسبت آن از بقیه سبزیها بیشتر است، معمولا انواع سبزی به میزان یکسان استفاده میشود.
لپه را چند ساعت قبل در آب می گذازیم تا خیس شود و زودتر پخته شود. آب آن را هم عوض میکنیم تا از نفخ آوری آن کاسته شود.
وارامبو و چوچاق از سبزیهای محلی گیلان هستند.