خورش مطنجن بره خورشی مربوط به عهد صفویه که در مراسم ها و مهمانی های خاص با نان و هم با برنج سرو می شده است.
فهرست محتوا پنهان
خواص خورش مطنجن بره
- مقوی و مغذی
- خونساز
- محرک قوه باه و درمان ضعف جنسی
- تقویت کننده اعضای رییسه
- تقویت کننده حافظه
- این غذا به دلیل داشتن مواد غذایی ارزشمندی که دارد برای بچه هایی که گوشت نمی خورند بسیار مقوی است زیرا بافت این غذا به شکلی است که آنها هرگز متوجه نمی شوند در آن گوشت استفاده شده است. در ضمن ریختن مغز بادام یا میوه ها نیز می تواند به هر چه مغذی تر شدن آن می کند.
مواد لازم
- گوشت بره تکه شده خورشی – ۵۰۰ گرم
- ماست سفت – ۲ لیوان
- کره حیوانی – ۵۰ گرمخلال بادام – ۳ قاشق غذاخوری
- پیاز – ۱ عدد نگینی شده
- پیاز – ۱ عدد درشت خلالی شده
- زعفران آب کرده – ۳ قاشق غذاخوری
- سرکه انگور – ۴ قاشق غذاخوری
- سیر – ۳ حبه
- نمک، فلفل – به میزان لازم
دستور پخت
- گوشت بره را به قطعات درشت خرد کنید و به همراه پیاز نگینی کمی تفت دهید و آب ریخته و بگذارید تا پخته شود و میزان آب به اندازه ۱ تا ۱/۵ لیوان باقی بماند.
- پیاز خلالی را به همراه خلال بادام و سیر و کره کمی سرخ کنید.
- ماست و زعفران را مخلوط کرده و به پیاز در حال سرخ شدن اضافه کنید و گوشت و آب آنرا نیز به کلیه مواد اضافه کنید و اجازه دهید با شعله کم جا بیفتد.
- در آخر سرکه را اضافه کنید.
- اصل این خورش با نان سرو می شود و برای لذت بردن بیشتر از طعم و مزه آن و نیز برای تزئین ظرف می توانید در موقع سرو پیاز داغ و بادام تفت داده شده به روی خورش اضافه کنید.
نکته: در این غذا ماست مصلح گوشت می باشد.
منبع
سایت دکتر روازاده