خوردن و آشامیدن

شربت و تنتور پیاز

بررسی خواص پیاز و طرز تهیه شربت و تنتور آن در طب سنتی

پیاز یک داروی خانگی است. از عصاره آبی این گیاه به همراه عسل شربتی تهیه می شود که مصرف یک قاشق غذاخوری آن سه بار در روز در پیشگیری و درمان سرماخوردگی و آسم و برونشیت مؤثر است.

بررسی مزاج پیاز در طب سنتی اینجا را بخوانید.

خواص پیاز

  1. ادرار آوری قوی است و خام و پخته آن هر دو این اثر را دارند.
  2.  دارای انسولین گیاهی است و استفاده از آن قند خون را پائین می آورد . بیماران مبتلا به مرض قند باید حتما هر روزه از آن استفاده کنید.
  3. اگر پیاز را له کنید و در زیر شکم شخصی که مبتلا به احتباس ادراری است قرار دهدی ادرار را باز می کند.
  4.  نیم پز برای سوختگی ها نیز موثر است.
  5.  خام محرک قلب است.
  6.  باکتری کش است.
  7.  تقویت کننده و نرم کننده سینه است.
  8. برای این منظور پیاز را آب پز کرده و بخورید. پیاز سنگ کلیه را خرد می کند.
  9. در پیاز یک ماده محرک قلب وجود دارد.
  10. خوردن پیاز قند خون را کاهش می‏دهد و ترشح صفرا را زیاد می کند.
  11.  ضد سرفه و قاعده‏ آور و مدر است.
  12. در شیره تازه پیاز یک عامل پایین آورنده قند خون یافته‏ اند که در اثر بخار فرار است و فعالیت خود را از دست مى‏ دهد.
  13. پیاز و پیازچه و موسیر محلل و ضدعفونى‏ کننده و التیام‏ دهنده زخم هستند. اگر آب آنها با عسل مخلوط شود براى محل سوختگى مفید است.
  14. چکانیدن آب آن در گوش براى رفع سنگینى شنوایى و طنین در گوش و پاک کردن چرک و تحلیل باد آن مفید است.

شربت پیاز

برای رفع دردهای عصبی شربت پیاز بهترین دارو است شربت پیاز به این صورت تهیه می شود : ۱۰۰ گرم پیاز خام را با ۴۰۰ گرم آب مخلوط کرده و بپزید تا له شود سپس ۴۰۰ گرم قند روی آن بریزید و بگذارید که جوش بزند تا قند حل شود سپس آنرا صاف کنید و در یخچال قرار دهید.

تنتور پیاز

برای رفع گاز معده از تنتور پیاز می توان استفاده کرد . مقدر مصرف آن ۱۰تا ۱۵قطره است که باید در آب حل کرده و مصرف نمود .

موارد منع مصرف پیاز

پیاز براى گرم‏ مزاجان مضر است و اسراف در خوردن آن موجب ایجاد فراموشى و نفخ و بادهاى غلیظ و خلط غلیظ و تشنگى و سردرد است، براى این کار باید پیاز را با آب و نمک شست و با سرکه خورد و بعد از خوردن پیاز براى اجتناب از ناراحتى‏هاى جانبى آن آب انار و کاسنى میل شود.

راهکاری برای رفع بوی بد پیاز

براى رفع بدبویى پیاز مى‏توان باقلا و یا گردوى پخته و یا نان سوخته خورد و پیازداغ یا پیاز سرخ شده این ناراحتى‏ها را ندارد و بو نیز ندارد.

منبع: کتاب پیشگیری و شفای بیماریها از سیر تا پیاز، دکتر عبدالله پورعبدالله

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۵ (۱ رای)
برچسب ها
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
5 (1 رای)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

بستن