مزاج‌شناسی

آشنایی با مزاج انواع توت ها و بذرهای ملین

استفاده صحیح از توت ها و بذرهای ملین موجب سلامتی و نشاط انسان می‌شود

درباره توت ها و بذرهای ملین چه می‌دانید؟

توت ها و بذرهای ملین از اهمیت فوق العاده ای برای بدن برخوردارند که اگر به صورت صحیح و مطابق با مزاج مصرف شوند، موجبات سلامتی و نشاط بدن را فراهم می‌کنند.

انوع توت ها

  • توت‌ها مواد غذایی شیرینی هستند که هم به صورت تازه و هم به صورت خشک می‌توان از آنها استفاده کرد.
  • توت‌ها دارای قند فراوانی هستند که ارزش غذایی فوق العاده بالایی دارند و انرژی زیادی را در بدن ایجاد می‌کنند، خصوصاً اگر خشک شده باشند که مقدار قند آنها افزایش می‌یابد.
  • قندهای موجود در این گونه میوه‌ها ساده است و بی ضرر و سریع جذب بدن می‌شود و انرژی فراوانی تولید می‌کند.

بذرهای ملین

  • بذرهای ملین نیز از اهمیت فوق العاده ای برخوردارند، زیرا بر اثر خیس شدن، موسین فراوانی تولید می‌کنند.
  • استفاده از این نوع بذرها سیستم گوارشی را بیمه می‌کند و از نفوذ اسید معده به جداره آن نیز جلوگیری می‌کند.
  • بذرهای ملین همچنین حرکات دودی روده را افزایش داده و از یبوست جلوگیری می‌کنند.
  • استفاده صحیح از این بذرها موجب سلامتی و نشاط انسان می‌شود.

آشنایی با مزاج توت ها و بذرهای ملین

مزاج و مصلح انواع توت

انواع توت

مزاجدرجه

مصلح

توت سفید

گرم و تر۱-۲سکنجبین ترش برای افراد گرم مزاج یا جوارش کمونی (زیره ای) برای افراد سرد مزاج

توت سیاه

گرم و تر۱-۲

سکنجبین ترش یا جوارش کمونی

توت فرنگی

سرد و تر

عسل

شاه توت

سرد و خشک۲-۱

عسل، اب انار، انار، اطریفل صغیر

تمشک

سرد و خشک رو به معتدل۲

عسل

توت خشکگرم و تر

سکنجبین یا زیره

مزاج و مصلح بذرهای ملین

انواع بذر ملین

مزاجدرجه

مصلح

اسفرزه (اسپرزه)

سرد و تر۳-۲عسل و سکنجبین عنصلی

بارهنگ

سرد و خشک۲

عسل و مصطکی

بالنگوگرم و تر۱

عسل یا شکر

تخم ریحان یا تخم شربتی

گرم و تر۲-۱مرزنجوش
تخم مروسرد و تر

عسل

خاکشیر

گرم و تر۲کتیرا و عسل
فرنجمشکگرم و خشک۲

بنفشه، سکنجبین، بالنگو، آب انگور یا کمی سرکه طبیعی

قدومه 

گرم و تر۲-۱

زرشک یا عسل

نکات

  • بارهنگ دو نوع بزرگ و کوچک دارد که نوع بزرگ آن در خواص قوی تراز نوع کوچک است ولی منظور از بارهنگ در اصطلاح عام نوع کوچک آن می‌باشد.
  • اگر فرنجمشک را در سرکه، آب انگور یا شربت بریزند مانع فاسد آن ها می‌شود.

منبع: کتاب مجموعه کامل دائره المعارف تغذیه

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۰ (۰ رای)
برچسب ها
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

بستن