خوردن و آشامیدن

آشنایی با روغن پالم و مضرات آن در طب سنتی

امروزه کمتر ماده غذایی بسته بندی یافت می شود که در آن از روغن پالم استفاده نشده باشد. 

امروزه کمتر ماده غذایی بسته بندی یافت می شود که در آن از روغن پالم استفاده نشده باشد. اخیرا جنجال های خبری درمورد استفاده از این روغن در مواد غذایی به وجود آمد که باعث شد مردم در مورد این روغن بیشتر بدانند.

این روغن در غذاها و سایر محصولات در سراسر جهان وجود دارد. اما چرا بد است؟ آیا روغن پالم برای سلامتی مضر است؟ این ها موضوعاتی است که تاثیر زیادی برای سلامت مردم و محیط زیست دارد.

این نوع روغن پر مصرف ترین روغن گیاهی در جهان است. اگر امروزه از غذاهای بسته بندی شده استفاده می کنید به احتمال زیاد حاوی این روغن تصفیه شده می باشد. در واقع، حدود ۵۰ درصد مواد غذایی بسته بندی شده در سوپرمارکت ها حاوی روغن نخل هستند.

چرا روغن نخل به طور گسترده ای استفاده می شود؟

  1. قیمت ارزان
  2. برخی افراد آن را به عنوان یک جایگزین سالم به جای روغن های ترانس (روغن‌های نباتی جامد در مقیاس خانگی و انواع کیک و شیرینی در مقیاس بزرگ) می دانند.

روغن نخل چگونه تولید می شود؟

روغن نخل یک چربی اشباع است که از برش های داخل نوعی میوه که از درختی به نام Elaeis guineensis چیده می شوند، استخراج می شود. روغن خام پالم پس از تصفیه فیزیکی روغن به روغن تصفیه شده ای که به رنگ زرد طلایی است تبدیل می شود و برای اکثریت مصارف مورد استفاده قرار می گیرد.

روغن پالم برای چه مصارفی استفاده می شود؟

برخی از شرکت ها از روغن نخل برای تولید سوخت های زیستی، مواد شوینده و لوازم آرایشی استفاده می کنند. اما حدود ۸۵ درصد از روغن نخل برای غذا تولید می شود و در غذا‌های فرآوری شده، پیتزا‌های منجمد، فست فودها، بیسکوئیت‌ها، شکلات نوتلا، کره بادام زمینی، مارگارین و … یافت می شود.

آیا روغن نخل برای سلامتی مناسب است؟

روغن نخل حاوی برخی مواد مغذی سالم است. اما داستان فراتر از این موضوع است.

  • حاوی آنتی اکسیدان ها از جمله ویتامین E
  • کاروتنوئیدها مانند بتا کاروتن (۱۵ برابر بیشتر از هویج)
  • پلی فنل ها
  • کوآنزیم Q10

با وجود مزایای گفته شده روغن نخل، روغن سالمی نمی باشد و توجیهی برای قرار دادن در رژیم غذایی ندارد.

معایب روغن نخل

  • افزایش سکته های قلبی و بیماری های قلبی عروقی
  • روغن پالم موجود در شیر و لبنیات پرچرب به کبد آسیب می زند و در نهایت به نارسایی کبدی منجر می شود.
  • با توجه به اینکه فرآیند تصفیه این روغن در دمای بالا انجام می شود، این درجه حرارت بالا موجب تشکیل آکریلامید می گردد که مولکولی سرطان زا است و باعث سمیت کلیوی و ناباروری در مردان می گردد.

چگونه از مصرف روغن نخل پرهیز نمایم؟

  • پیش از خرید، برچسب مواد تشکیل دهنده محصولاتی که قصد خرید آن‌ها را دارید به دقت مطالعه کنید. با این وجود، زمانی که موضوع اقلام غیر خوراکی مانند لوازم آرایشی و محصولات پاک کننده مطرح می‌شود، ممکن است به اندکی پژوهش بیشتر نیاز داشته باشید. با اندکی جستجو در اینترنت می‌توانید جایگزین‌های فاقد روغن نخل را انتخاب کنید.
  • عادات پخت و پز خود را تغییر دهید. از مواد غذایی تازه استفاده کنید و از غذا‌های فرآوری شده پرهیز نماید.
  • از روغن های گیاهی سالم مانند کنجد، زیتون، آفتابگردان، نارگیل و …. استفاده نماید.
  • با یک انتخاب مناسب، سبک زندگی سالم برای خود، خانواده و محیط زیست فراهم آورید.

منابع

دکتر افسانه امین غفوری

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۰ (۰ رای)
برچسب ها
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

بستن