ریشه ها

خواص و مزاج پیاز عنصل در طب سنتی

پیاز عنصل مدّر، خلط آور و مسهل است.

در طب سنتی، خواص و مزاج پیاز عنصل این گونه بیان شده است:

  • طبیعت گرم و خشک دارد.
  • به عنوان یکی از عوامل مدّر، خلط آور قوی و برای اخراج اخلاط لزجی که مجاری ریه را مسدود می‌نماید، تجویز می کنند.
  • گرد پیاز عنصل را با آرد گندم، کمی آب مخلوط کرده، خمیری به دست می آورند که برای از بین بردن موش استفاده می‌شود. ولی در مورد سایر جانوران این سمّی بی‌اثر است.
  • عنصل مشوی برای تلطیف کیموس های غلیط یعنی برای لطیف کردن و رقیق کردن اخلاط غلیظی که از هضم کبدی ایجاد می‌شود، مؤثر است.

پیاز عنصل مفید برای کدام بیماری ها؟

فضولات و اخلاط را از اعماق زوایای بدن جذب می‌کند و مسهل اخلاط غلیظه است و به عبارت ساده‌تر مدّر، خلط آور و مسهل است به علت خواص فوق برای اغلب بیماری‌های نظیر صرع، مالیخولیا، درد سرهای سرد، چرت زدن، سرگیجه، پریدن ناگهانی اعضا، سستی، فلج، لقوه، نسیان، ضعف ، نزول آب در چشم (کدورت عدسی)، درد گوش، تنگی نفس، سرفه‌های کهنه، خشونت سینه، استفراغ، قی‌های خونی، یرقان، استسقا، سختی طحال، دل‌پیچه، درد مفاصل، سیاتیک، خرد کردن سنگ مثانه، تسهیل جریان عادت ماهیانه، دردهای عصبی و ریختن موی سر نافع است.

ملاحظات مصرف

پیاز عنصل روی پوست اثر تحریک‌کننده دارد بخصوص روی مخاط های بدن اثر تحریکی آن بیشتر است و اگر روی پوست گذارده شود، ایجاد تاول، قرمزی، خراش و ناراحتی می‌کند.

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۵ (۱ رای)

مشاوره طبایع

همراهان گرامی طبایع می توانند برای تشخیص مزاج و انجام مشاوره تخصصی به لینک زیر مراجعه نمایند...

ورود به سامانه

آکادمی طبایع

برای شرکت در کلاس‌های آموزشی با گواهینامه معتبر انجمن علمی به لینک زیر مراجعه نمایید...

مشاهده کلاس‌ها

اپلیکیشن طبایع

برنامه موبایل اندروید طبایع با امکانات بسیار آماده شد! جهت آشنایی با اپلیکیشن و دانلود به لینک زیر بروید...

دانلود برنامه
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
5 (1 رای)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: