خواص خوراکی‌هامیوه ها

خواص و مزاج انجیر تازه در طب سنتی

انجیر یکی از مفیدترین میوه‌ها برای تقویت مغز و اعصاب و حافظه است.

در خصوص خواص و مزاج انجیر تازه در طب سنتی آمده است که :

  • مزاج آن گرم و تر است (انجیر چه به صورت تازه و چه به صورت خشک مزاج گرم و تر دارد).
  • انجیر رطوبت بخش و ملین است و تازه آن برای رفع انواع یبوست توصیه می‌شود، بخصوص اگر بیمار علاوه بر یبوست دچار کم خونی نیز باشد یا دوره نقاهت پس از بیماری را پشت سر بگذارند.
  • شربت انجیر نیز یک نوشیدنی مقوی و مناسب برای اواخر فصل گرماست. می‌توان این خیسانده را با مقداری گلاب همراه کرد که خنک‌تر شود.
  • کاهش حرارت زیاد قلب، تسکین حرارت درون و جلوگیری از خشم و غضب از خواص انجیر است.
  • انجیر یکی از مفیدترین میوه ها برای تقویت مغز و اعصاب و حافظه است.
  • به درمان صرع، وسواس و جنون کمک قابل ملاحظه‌ای می‌کند.
  • انجیر با تقویت قوای جسمی بدن را نیرومند کرده، صورت را با طراوت و عضلات را به نشاط می‌آورد.
  • انجیر در فربه کردن و افزایش وزن بی‌نظیر است.
  • انجیر در رفع انسداد و گرفتگی طحال و همچنین تحلیل و از بین بردن ورم‌ها مثل ورم لثه مؤثر است.
  • کلیه‌ها را گرم می‌کند.
  • خوردن انجیرتازه باعث افزایش نیروی جنسی می‌شود.
  • مصرف انجیر در عسرالبول و قطره قطره آمدن ادرار نیز مفید است.
  • در درمان بواسیر کاربرد دارد.
  • برای افراد سرد مزاج بسیار مناسب است. مخصوصا خشک شده آن در فصول سرد برای سرد مزاجان مفید است.
  • خوردن آن با انیسون تا ۴۰ روز برای چاق کردن مفید است.
  • انجبر خشک غذاییت زیادی دارد اما از لحاظ خواص از انجیر تازه ضعیف تر است.

مشخصات و ویژگی‌های انجیر خوب و مرغوب

بهترین انجیر آن است که شیرین و شاداب باشد (خواه سفید باشد و خواه سیاه) و بهتر است نوع سفید ( که معمولاً در مناطق مختلف به رنگ سبز روشن، زرد و … نیز هست) به عنوان میوه‌ی خوراکی و سیاه آن به عنوان دوا استفاده گردد.

مصرف انجیر به چه افرادی توصیه نمی‌شود؟

  • انجیر تازه برای معده سنگین است. افراد با معده ضعیف، بویژه کسانی که مشکلاتی نظیر نفخ بعد از غذا و ترش دارند، بجای انجیر تازه بهتر است انجیر خشک مصرف کنند.
  • انجیر برای کبدهای ضعیف مناسب نیست و آنهائی‌که کبد ضعیف دارند باید انجیر را با گردو بخورند.
  • مصرف افراطی انجیر برای دندان‌ها و معده های ضعیف نامناسب است.

مصلح انجیر تازه چیست؟

سکنجبین، شربت ریواس و شربت بالنگ،  انیسون، آویشن، بادام درختی و گردو مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج انجیر تازه و خشک هستند.

دم‌کرده انجیر و شنبلیله

انجیر را با شنبلیله دم کرده بصورت منظم در چند نوبت مصرف کنید… این دمنوش برای رفع سرفه، خشونت و درد سینه مفید است.

حدیث سلامتی انجیر

پیامبر اکرم (ص): انجیر تازه و خشک بخورید، چرا که بر قدرت همبستری می افزاید، بواسیر را ریشه کن می‌کند و برای درمان نقرس و سردی مزاج، سودمند است.

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۰ (۰ رای)
برچسب ها

اطلاعیه مهم!

همراهان گرامی طبایع می توانند برای تشخیص مزاج و انجام مشاوره تخصصی به لینک زیر مراجعه نمایند...

توجه توجه!

برای شرکت در کلاس‌های آموزشی با گواهینامه معتبر انجمن علمی به لینک زیر مراجعه نمایید...

مژده مژده!

برنامه موبایل اندروید طبایع با امکانات بسیار آماده شد! جهت آشنایی با اپلیکیشن و دانلود به لینک زیر بروید...

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

بستن