خواص خوراکی‌هامیوه ها

خواص و مزاج انجیر تازه در طب سنتی

انجیر یکی از مفیدترین میوه‌ها برای تقویت مغز و اعصاب و حافظه است.

در خصوص خواص و مزاج انجیر تازه در طب سنتی آمده است که :

  • مزاج آن گرم و تر است (انجیر چه به صورت تازه و چه به صورت خشک مزاج گرم و تر دارد).
  • انجیر رطوبت بخش و ملین است و تازه آن برای رفع انواع یبوست توصیه می‌شود، بخصوص اگر بیمار علاوه بر یبوست دچار کم خونی نیز باشد یا دوره نقاهت پس از بیماری را پشت سر بگذارند.
  • شربت انجیر نیز یک نوشیدنی مقوی و مناسب برای اواخر فصل گرماست. می‌توان این خیسانده را با مقداری گلاب همراه کرد که خنک‌تر شود.
  • کاهش حرارت زیاد قلب، تسکین حرارت درون و جلوگیری از خشم و غضب از خواص انجیر است.
  • انجیر یکی از مفیدترین میوه ها برای تقویت مغز و اعصاب و حافظه است.
  • به درمان صرع، وسواس و جنون کمک قابل ملاحظه‌ای می‌کند.
  • انجیر با تقویت قوای جسمی بدن را نیرومند کرده، صورت را با طراوت و عضلات را به نشاط می‌آورد.
  • انجیر در فربه کردن و افزایش وزن بی‌نظیر است.
  • انجیر در رفع انسداد و گرفتگی طحال و همچنین تحلیل و از بین بردن ورم‌ها مثل ورم لثه مؤثر است.
  • کلیه‌ها را گرم می‌کند.
  • خوردن انجیرتازه باعث افزایش نیروی جنسی می‌شود.
  • مصرف انجیر در عسرالبول و قطره قطره آمدن ادرار نیز مفید است.
  • در درمان بواسیر کاربرد دارد.
  • برای افراد سرد مزاج بسیار مناسب است. مخصوصا خشک شده آن در فصول سرد برای سرد مزاجان مفید است.
  • خوردن آن با انیسون تا ۴۰ روز برای چاق کردن مفید است.
  • انجبر خشک غذاییت زیادی دارد اما از لحاظ خواص از انجیر تازه ضعیف تر است.

مشخصات و ویژگی‌های انجیر خوب و مرغوب

بهترین انجیر آن است که شیرین و شاداب باشد (خواه سفید باشد و خواه سیاه) و بهتر است نوع سفید ( که معمولاً در مناطق مختلف به رنگ سبز روشن، زرد و … نیز هست) به عنوان میوه‌ی خوراکی و سیاه آن به عنوان دوا استفاده گردد.

مصرف انجیر به چه افرادی توصیه نمی‌شود؟

  • انجیر تازه برای معده سنگین است. افراد با معده ضعیف، بویژه کسانی که مشکلاتی نظیر نفخ بعد از غذا و ترش دارند، بجای انجیر تازه بهتر است انجیر خشک مصرف کنند.
  • انجیر برای کبدهای ضعیف مناسب نیست و آنهائی‌که کبد ضعیف دارند باید انجیر را با گردو بخورند.
  • مصرف افراطی انجیر برای دندان‌ها و معده های ضعیف نامناسب است.

مصلح انجیر تازه چیست؟

سکنجبین، شربت ریواس و شربت بالنگ،  انیسون، آویشن، بادام درختی و گردو مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج انجیر تازه و خشک هستند.

دم‌کرده انجیر و شنبلیله

انجیر را با شنبلیله دم کرده بصورت منظم در چند نوبت مصرف کنید… این دمنوش برای رفع سرفه، خشونت و درد سینه مفید است.

حدیث سلامتی انجیر

پیامبر اکرم (ص): انجیر تازه و خشک بخورید، چرا که بر قدرت همبستری می افزاید، بواسیر را ریشه کن می‌کند و برای درمان نقرس و سردی مزاج، سودمند است.

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۰ (۰ رای)
برچسب ها
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

بستن