در طب سنتی، خواص و مزاج مازو این گونه بیان شده است:
- طبیعت آن سرد و خشک است.
- مازو میوه ای برای درمان اسهال کهنه و مزمن است.
- این میوه برای کاهش رطوبت رحم و تجفیف آن مفید است.
- برای تقویت دندان و لثه و خوشبو کردن دهان بسیار خوب است.
خواص درمانی و چگونگی مصرف مازو
- مازو بسیار قابض است و در کتب سنتی درباره خواص این گیاه آمده است که مصرف آن، رطوبتها را از بین میبرد.
- از مهمترین خواص مازو استفاده از آن برای تنگ کردن واژن است. استفاده از این ماده به اندازه یه بند انگشت و استعمال موضعی آن به درمان گشادی واژن کمک شایانی می کند.
- مزمزهی مازو با سرکه برای تقویت دندان، لثه و رفع بدبویی دهان توصیه میشود.
- پودر ساییده شده گیاه برای درمان ضایعات پاشنه مفید بوده، مازو را روی گوشت سست و زائدی پاشنه میگذارند تا از بین برود.
- استفاده از مازو به دلیل خاصیت قابض بودن آن، برای بند آوردن خون به شکل موضعی موثر می باشد.
- از خواص درمانی مازو برای سیلان رحم استفاده میشود.
- از ترکیب مازو با سرکه و نمک برای درمان و مداوای زخمها استفاده می شود.
- گیاه مازو داروی زخم دهان است به خصوص اگر با سرکه باشد در شفا دادن زخم دهان کودکان بسیار سودمند و موثر خواهد بود.
- از دیگر خواص مازو استفاده از ان برای درمان اسهال به ویژه اسهال مزمن و درمان زخم روده می باشد. به این منظور مازو را ساییده و در مقداری آب حل می کنند، همچنین می توان مقداری از این ماده را با غذا مخلوط نموده و برای درمان استفاد نمود.
ملاحظات مصرف مازو
مصرف آن نباید بیش از چند عدد در هفته باشد که روی حلق و سینه اثر منفی دارد.