در طب سنتی، خواص و مزاج گوشت کبوتر این گونه بیان گشته است:
- مزاج آن گرم و خشک است.
- گوشت کبوتر خون خوب و باکیفیتی در بدن تولید میکند.
- مصرف آن در افراد لاغر اندام چاقکننده است.
- برای بیماریهایی نظیر لرزش، سستی اعضا، فلج و … مفید است.
- اگر گوشت کبوتر در روغن کنجد بدون آب و نمک پخته شود، سنگهای کلیه و مثانه را از بین میبرد.
- مقوی کلیه است.
- مقوی قوای جنسی است و منی را زیاد میکند.
- برای افراد گرم مزاج مضر است.
عوارض مصرف زیاد گوشت کبوتر چیست؟
- مصرف بیش از حد گوشت کبوتر سردرد آور است.
- زیاده روی در مصرف آن خون را میسوزانند.
مصلح و روشهای کاهش ضرر گوشت کبوتر چیست؟
- پختن گوشت کبوتر با آبغوره یا سرکه و خوردن خیار تازه در وعده بعد از مصرف آن، ضرر این گوشت را کمتر میکند.
- کاسنی، تره، شوید (شبت)، کرفس، نخود، سماق، گشنیز نیز مصلح گوشت کبوتر و بهبود دهنده خواص و مزاج آن هستند.