در خصوص خواص و مزاج دارابی (پومیلو) که در منابع طب سنتی با نامهای (چکوتره/جکوتره) نیز شناخته شده است، آمده است که :
- دارای مزاج سرد و تر است.
- دارابی، میوهی مفیدی برای متعادل ساختن وزن بدن شمرده میشود و مقدار زیاد فیبر گیاهیاش، گرسنگی را فرو مینشاند.
- یکی از معروفترین رژیمهای غذایی برای کاهش وزن، رژیم دارابی است. در این رژیم غذایی توصیه میشود که روزانه حداقل ۳ لیوان آب دارابی مصرف شود چون این نوشیدنی میتواند در بدن کالری بسوزاند.
- اشتها را تقویت میکند.
- عمل هضم را آسان میکند و ترشح شیرهی معده و کیسهی صفرا را سرعت میبخشد.
- در حفظ سلامت قلب و عروق بدن مؤثر است.
- به تولید قند و مواد حیاتی مورد نیاز بدن کمک میکند.
- فیبر گیاهیاش فراوان، ولی مقدار کالریاش جزئی است.
- گلهای دارابی، خاصیت ضدتشنج و لرز را دارد و دم کردهی آن را موقع تشنج، زکام و تب مینوشند.
- اگر صبح ناشتا بخورند، خواص ادرارآوری آن زیاد میشود و سموم را از بدن خارج میکند.
- خون را تصفیه میکند و کلیه و کبد را پاک میسازد و خارش را درمان میکند.
- ضد خونریزی بواسیر است.
- مصرف قبل از خواب کمک میکند خواب بهتری داشته باشید و در نتیجه در کاهش علائم بیخوابی موثر است.
- زنان باردار میتوانند با مصرف از تورم پاهای خود بکاهند.
- میوهای خنک است و عطش را رفع میکند.
- اختلالات مفصلی را درمان میکند.
- برای کسانی که موهای سرشان میشکند، تجویز میشود.
- برای کسانی که عفونت های ریوی و تب خیز دارند مفید است.
- مصرف منظم با برنامه مشخص به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند.
- نوشیدن آب دارابی تازه گلودرد را درمان میکند.
مشخصات و ویژگیهای دارابی
- میوهی بومی آسیای جنوبشرقی است.
- درختی از تیره سدایبان جزو دسته مرکبات است که میوهاش بزرگتر از پرتقال و طعم آن ترش و شیرین است.
- پومیلو بزرگترین میوه از خانواده مرکبات است.
- رنگ میوهاش زرد و داخلش سبز یا قرمز رنگ و دارای پوستی ضخیم میباشد.
مصلح دارابی چیست؟
عسل مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج دارابی (پومیلو) است.