در طب سنتی، در خصوص خواص و مزاج به دانه این گونه ذکر شده است که:
- مزاج به دانه، سرد و تر است.
- لعاب به دانه برای رفع خشونت حلق و رفع سرفههای گرم و خشک مفید است.
- برای تهیه لعاب به دانه، دانههای به را تمیز کرده و در آب جوشیده ولرم چند ساعت میخیسانند تا لعاب دانه ها آب را غلیظ کند.
- به دانه حرارت معده را تسکین میدهد و نیز سبب تسکین سوزش زبان و دهان میشود و برطرف کننده خشکی دهان است.
- یبوست مزاج را برطرف میکند.
- در درمان سوزش ادرار میتوان از لعاب به دانه به صورت خوراکی و نیز تزریق در مجاری ادرار استفاده نمود.
- مصرف لعاب به دانه در زمان ناشتا در ماه آخر بارداری، زایمان را راحت میکند.
- اگر بیمار تبدار دچار تشنگی شدید شود و نتواند آب بنوشد، بهتر است لعاب به دانه را در دهان نگه دارد تا حرارت بدن کاهش یافته و تشنگی تسکین یابد.
- از به دانه میتوان در قالب ضماد نیز استفاده کرد.
- مالش اعضای دارای سوء مزاج گرم با لعاب به دانه مفید است و حرارت را کاهش میدهد.
نکته مهم: از جویدن به دانه به طور جدی پرهیز کنید و مصرف آن فقط به صورت مکیدن، قورت دادن یا ژل باشد.
عوارض مصرف زیاد به دانه چیست؟
- مصرف زیاد به دانه به دلیل سیانید موجود در آن برای سلامتی کلیه و معده مضر است.
- در صورت مصرف دارو، منجر به کاهش جذب داروها میشود (تداخل داروئی).
مصلح به دانه چیست؟
گلاب، سکنجبین و ربهای ترش، مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج به دانه هستند