طبع کنجد گرم است یا سرد؟
مزاج کنجد گرم و تر است.
خواص کنجد در طب سنتی
در طب سنتی، خواص کنجد این گونه بیان شده است:
- گرمی و رطوبت مناسبی برای بدن فراهم میکند و ازین جهت برای درمان بیماریهای سرد و خشک بسیار مناسب است.
- روغن ارده کنجد از جمله بهترین روغنهای سالم مصرفی است.
- کنجد چاق کننده است و خون خوبی از آن تولید میشود، با این وجود اشتها را کاهش میدهد.
- از جمله غذاهای مناسب در برنامه غذایی کسانی است که قصد کاهش وزن دارند چرا که اشتها را به شدت کاهش میدهد (بعد از مصرف ارده کنجد در وعده صبحانه میتوان تا شب هیچ غذایی مصرف نکرد).
- مصرف آن باعث نرم شدن طبع و رفع یبوست میشود.
- کنجد همچنین انسدادها و گرفتگیهای بدن را از بین میبرد.
- مصرف کنجد و یا استفاده از روغن آن در آشپزی و نیز مالش بدن با روغن آن باعث نرمی و لطافت پوست و رفع خشکی و ترک میشود.
- کنجد اصلاحکننده خلطهای سوخته و مواد سوداوی است.
- شیره کنجد کوبیده به اضافه نبات جهت رفع سوزش معده و مری و ترش شدن رطوبت معده سوداوی موثر است.
- مصرف کنجد با گردوی بوداده خون بواسیر را قطع میکند.
- مصرف آن با بذر کتان مقوی قوای جنسی و زیاد کننده منی است.
- نرم کننده حلق و تحلیل برنده ورمهای گرم است.
- مصرف آب جوشانده کنجد با نخود، مدر حیض و سقط کننده جنین است.
- ضماد آن محلل ورمهاست و پوست را نرم میکند.
- هضم آن به کندی انجام میشود (مصلحش مصرف آن با عسل میباشد).
- ضماد كنجد التهاب و آماس چشم را فرو مینشاند.
- در درمان تنگی نفس و برونشیت مفید است.
مضرات و نکات مهم در مصرف کنجد
- مصرف کنجد در خانمهای باردار احتمال سقط جنین را در پی دارد، لذا بهتر است با مشورت طبیب مصرف شود.
- خوردن آن با پوست سبب بدبوئی دهان میشود (بخصوص اگر در بین دندانها بماند)
- سردرد آور است.
- دیرهضم است و مصرف ارده کنجد با سایر غذاها موجب دیرهضم شدن غذا و آسیب به معده میشود.
مصلح کنجد چیست؟
عسل مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج کنجد است که مصرف آن همراه با عسل، نه تنها ضرر و زیانی ندارد، بلکه عوارض آن را نیز کاهش میدهد.