خواص و مزاج سیب شیرین
در طب سنتی، در خصوص خواص و مزاج سیب شیرین این گونه آمده است که :
- مزاج سیب شيرين گرم و تر است.
- خوردن و بوئیدن سیب نشاط آور بوده و سبب تقویت اعضای اصلی و حیاتی بدن شامل کبد و قلب و مغز میشود.
- وسواس ناشی از سودا را درمان میکند.
- هم دهان و دندان و هم معده و سیستم گوارش را از وجود ذرات باقیمانده غذا پاک میکند،
- سيب خوشبو کننده معده و دهان نیز هست.
- خوردن سیب پیش از غذا موجب پاکسازی معده و برانگیختن اشتها میشود.
- چون توان جویدن و هضم کردن در مواقع بیماری کم میشود، برای راحتی بیمار و نیل سریعتر به اثرات درمانی، معمولاً به جای خود میوه، آب یا کمپوت (پخته) سیب توصیه میگردد.
- مصرف سحرگاهی سیب و آب سیب، موجب میشود که فرد در طول روزهداری از عطش، التهاب معده، کاهش تمرکز و بیحوصلگی دور باشد.
- سيب ميخوش خلط صالح توليد میكند، برطرف کننده تشنگی و حالت تهوع و اسهال صفراوی میباشد و در ساير موارد مانند سيب ترش است.
روش تهیه رب سیب و خواص آن
- رب سيب از حرارت دادن غیرمستقیم آب سیب به دست میآید به اينصورت که میتوان 2 الی 3 لیتر آب سیب را در ظرف شیشهای مقاوم به حرارت ریخته، روی کتری که به صورت ملایم در حال جوشیدن است گذاشته، بعد از حدود 12 ساعت،آب کاهش حجم داده و رب سیب که دارای قوام عسلی است تشکیل میشود.
- هر یکی دو قاشق از رب سیب از نظر محتویات و خواص معادل یک سیب کوچک میباشد با این تفاوت که هضم و جذب بسیار راحتی دارد و از بهترین خوراکیها برای افراد بیمار است.
نکات مهم در مصرف سیب شیرین
- در مورد سیب نیز همچون اکثر میوهها نوشیدن آب پس از میوه ممنوع است چون هضم آن مختل شده و باعث فساد در معده میشود.
- تا زمانی که سیب کاملاً از معده خارج نشده نباید اقدام به غذا خوردن کرد.
- زیاد خوردن سیب به خصوص سيب نارس باعث نفخ، تولید باد، ضعف هضم و ایجاد درد شکم میشود.
- مصرف آن در افراد دارای معده مرطوب مضر است.
- مرباى سیب برای سرد مزاجان و معدههای سرد بهتر از سایر اشکال آن مانند خام و آب و رب آن میباشد.
- خوب است افراد در هفته (هفتهای یکبار) يا حداقل در ماه (2 تا 3 بار) سيب را ناشتا بخورند و تا 2 ساعت بعد از آن چیزی نخورند. در اين موارد توصیه میشود هنگام نماز صبح یک عدد سیب بخورند و صبحانه را با فاصله از آن میل کنند.
مصلح سیب شیرین چیست؟
دارچین و گلنگبین، مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج سیب شیرین هستند.