در طب سنتی در خصوص خواص و مزاج مارچوبه آمده است که :
- مزاج آن گرم و خشک است.
- ملین است، دستگاه گوارش را تقویت کرده و به هضم غذا کمک میکند.
- خوردن مارچوبه میتواند به تقویت میل جنسی کمک کند.
- مارچوبه از نفخ معده جلوگیری میکند.
- این گیاه از آنجایی که موجب شکستن سنگهای کلیه و مثانه میشود و در عین حال ادرار آور است میتواند به دفع مایعات اضافی از بدن و خرد کردن و دفع سنگهای کلیه و مثانه کمک کند.
- مارچوبه به عنوان مسکن برای تسکین درد سینه و ریه و دندان عمل میکند.
- به رفع انسدادها و گرفتگیهای کبد و طحال کمک میکند.
- مصرف صحیح آن دید چشم را تقویت میكند.
نشانههای مارچوبه تازه چیست؟
شاخههای مارچوبه تازه راست و نرم بوده و نوک آن نباید باز شده باشد و اگر فلسهای نوک آن باز باشد نشانه این است كه گیاه مدت زیادی مانده و كهنه شده است.
نحوه دم کردن مارچوبه به چه صورت است؟
چند شاخه مارچوبه را در داخل یک لیتر آبجوش بریزید و مقدری هم رازیانه و جعفری به آن اضافه كنید و بگذارید مدت پنج دقیقه دم بكشد و سپس میل کنید.
مصرف مارچوبه برای چه افرادی مضر است؟
- افرادی كه مبتلا به درد مفاصل هستند نباید در مصرف مارچوبه زیاده روی کنند.
- به دلیل خواص دیورتیک مارچوبه، مصرف افراطی آن برای افرادی که دچار نارسایی کلیوی هستند، توصیه نمیشود.
- زياده روی در مصرف مارچوبه در دوره بارداری احتمال سقط جنين را افزايش میدهد.
- همچنین مصرف زیاد مارچوبه برای افراد عصبی، افراد مبتلا به سنگ کلیه و روماتیسم مضر خواهد بود.
مصلح و روشهای کاهش مضرات مارچوبه
- مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج مارچوبه ، مصرف آن همراه عسل یا سکنجبین است.
- مارچوبه گرم و خشک است بنابراین آنهایی كه سرد مزاج هستند باید آنرا با عسل بخورند و آنهایی كه گرم مزاج هستند باید آنرا در سركه بجوشانند سپس مصرف کنند تا از مضرات آن کاسته شود.