طالبی یکی دیگر از میوهای محبوب فصل تابستان است که دارای خواص بی شماری میباشد. این میوه به شکل گرد و گوشتی و به رنگ سبز کم رنگ یا نارنجی موجود میباشد.
خواص طالبی در طب سنتی بیشمار است از این رو در ادامه این مقاله قرار است در خصوص این میوه و این که طبع طالبی گرم است یا سرد نکاتی را بیان کنیم. پس همراه ما باشید.
طالبی چیست؟
همانطور که گفته شد، طالبی یکی از میوههای فصل تابستان است که طرفداران زیادی نیز دارد. طالبی در نواحی نیمه خشک رشد میکند و گوشت آن آبدار و شیرینی است. از گوشت طالبی تکه تکه شده برای تهسه سالاد، دسر و… نیز استفاده میشود. این میوه سرشار از مواد مغذی است و دارای کالری کمی میباشد.
همچنین میتوان گفت میوه طالبی فاقد چربی و کلسترول مضر برای بدن است و در درمان بیماریهای گوناگون نیز مفید میباشد. در ادامه قرار است در خصوص خواص این میوه و این که طالبی گرم است یا سرد و یا به عبارتی طبع طالبی چیست صحبت کنیم.
طبع طالبی در طب سنتی
خواص طالبی در طب سنتی بسایر زیاد است و از آن برای درمان بیماریهای گوناگون استفاده میشود. در ادامه در خصوص این خواص و طبع طالبی در طب سنتی نکاتی را بیان خواهیم کرد.
- پیش از هر چیز لازم است که بگوییم طبع طالبی چیست؟ طبع طالبی گرم و تر است.
- بسیار مقوی، نیروبخش و محرک است.
- مصرف طالبی باعث بیشتر شدن اشتها میشود.
- باعث کاهش عطش میشود.
- دارای خاصیت ادرار آور بوده و از بین برنده سنگ کلیه است.
- حالت ملین داشته و باعث لینت مزاج میشود.
- سلامت چشم را به دنبال دارد
- از دیگر خواص طالبی در طب سنتی، پیشگیری از ناتوانی جنسی است.
- این میوه گزینه ی رژیمی خوب برای افرادی که قصد دارند لاغر شوند میباشد.
- طالبی به عنوان میوه و دارویی برای مسکن معده درد شناخته شده است.
- میوه طالبی از جمله میوههایی است که به عنوان منبع کلاژن شناخته شدهاند و برای سلامت پوست از آن استفاده میشود.
- جلوگیری از کم شدن آب بدن از دیگر خواص طالبی است که این ویژگی برای زنان باردار نیز مفید است.
- میوه طالبی سرشار از فیبر و املاح مفید است که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشود.
- طالبی دارای مقادیر زیادی از امگا سه و امگا شش ایت که این دو ویتامین برای داشتن یک قلب سالم ضروری است.
- از اینرو میتوان گفت این میوه سلامت قلب را نیز تضمین میکند.
- طالبی به خاطر داشتن کاروتنوئیدش مانع از ابتلا فرد به سرطان میشود. چرا که این ماده یک رنگدانه طبیعی در طالبی است که فرد را از سرطان سینه و ریه حفظ میکند.
زمان مناسب مصرف طالبی
این میوه نیز بر اساس خواصی که در خود جای داده است بهتر است در زمانهای مشخصی استفاده شود.
- مناسب ترین زمان مصرف طالبی بین وعده غذایی است و هرگز نباید ناشتا یا همراه غذا خورده شود.
مصرف طالبی برای چه افرادی توصیه نمیشود؟
اگرچه خواص طالبی در طب سنتی بسیار است و برای آن نکات زیادی بیان شده است اما بهتر است در استفاده از آن موارد منع مصرف را نیز مورد توجه قرار داد. در ادامه تعدادی از این موارد منع مصرف را برای شما ذکر خواهیم کرد.
- افراد مبتلا به سرماخوردگی که دارای آبریزش بینی، خلط گلو و ریه (سرفه خلطی) هستند. به عبارتی طالبی در درمان سرماخوردگی چندان مفید نیست و گاها ممکن است باعث تشدید آن شود.
افراد مبتلا به سندروم روده تحریک پذیر(IBS) که مصرف طالبی باعث تحریک و شدت بیماری آنها میشود. از اینرو اگر با خوردن طالبی دچار اسهال و یا یوبوست شدید، بهتر است استفاده از این میوه را متوقف کنید.
افراد دیابتی که باید در مصرف طالبی جانب احتیاط را رعایت کنند چرا که طالبی در خود قند فراوانی دارد که ممکن است برای این نوع افراد چندان مفید و مناسب نباشد.
مصلح طالبی
همانطور که گفته شد، طبع طالبی گرم و تر است از این رو شاید نیاز باشد استفاده از آن برای افرادی با مصلح صورت پذیرد. انار ترش و سرکه مصلح و بهبوددهنده خواص و مزاج طالبی هستند. شما میتوانید در هنگام خوردن این میوه از این مصلحها برای متعادل سازی طبع استفاده کنید.
نتیجه
همانطور که گفته شد، طالبی یکی از میوههای تابستانه پرطرفدار است که در طب سنتی خواص زیادی برای آن نیز ذکر شده است. در این مقاله سعی کردیم در خصوص این میوه و این که طبع طالبی چیست نکاتی را بیان کنیم. همچنین شما میتوانید با استفاده از مطالبی که در خصوص خواص طالبی در طب سنتی گفته شده است، از این میوه به طرز مفیدتری استفاده کنید.