خواص و طبع قهوه در طب سنتی
یکی از نوشیدنیهای پرمصرف در دنیا قهوه است. افراط در مصرف این نوشیدنی مخصوصا اگر بدون توجه به مزاج بدن باشد، میتواند سلامت شما را به خطر بیندازد. پیشنهاد میکنیم برای آگاهی بیشتر از قهوه و اطلاه از اینکه طبع قهوه چیست با ما همراه شوید.
خواص و مزاج قهوه در طب سنتی به این صورت ذکر شده است:
- در پاسخ به سوال طبع قهوه گرمه یا سرد، حکما طبع قهوه تازه را گرم و خشک و طبع قهوه کهنه و بو داده را رو به سردی و خشکی میدانند.
- هر چه بیشتر بماند و کهنهتر شود از حرارت مزاج آن کاسته میشود.
- ملین طبع و مدر است؛ لذا مصرف متعادل آن در بهبود یبوست موثر است.
- سبب برطرف شدن ضعف جسمانی میشود و خستگی ناشی از مسافرت و یا کار سخت را از تن بیرون میکند.
- تقویت کننده معده است.
- مانع از شدت یافتن صفرا و غلیان آن میشود.
- قهوه خون را رقیق میکند.
- مانع سوختن خون و صفرا و سودا شده و اخلاط را رقیق میکند.
- خشک کننده رطوبات است و سرفه بلغمی و نزله را رفع میکند.
- در تبهای صفراوی و دموی و حتی سوداوی مفید است.
- بازکننده گرفتگیها و انسدادها است.
- برای اکثر سردردها مفید است و آن را تسکین میدهد.
- پرخوابی را درمان میکند.
- مصرف آن تشنگی زیاد را برطرف میکند.
عوارض زیاده روی در مصرف
همانطور که در ابتدا توضیح دادیم، زیادهروی در مصرف قهوه عوارضی را به دنبال دارد. اگر میزان مصرف آن بدون توجه به مزاج بدن باشد، آثار بدی روی بدن خواهد داشت. عوارض مصرف زیاد قهوه عبارت است از:
- مصرف زیاد قهوه در سردمزاجان و گرم مزاجان مضر بوده و بیخوابی، بیداری و سردرد را بدنبال خواهد داشت.
- همان طور که عنوان شد، مدر است و رطوبات بدن را خشک میکند لذا مصرف بیش از حد آن باعث لاغری بدن میشود.
- رنگ چهره را زرد می کند.
- اندکی نفخ ایجاد میکند.
- مضر قلب است. باعث تحریک و ضعیف شدن قلب میشود.
- باعث کاهش منی و تضعیف قوای جنسی سردمزاجها میشود.
مصرف قهوه برای چه کسانی مضر است؟
این افراد لازم است که در مصرف قهوه بیشتر از دیگران دقت کنند؛ زیرا بیشتر از بقیه افراد در معرض آسیبپذیری برای مصرف قهوه هستند:
- کسانی که در بدنشان عفونت و خلط فاسد زیادی وجود دارد.
- زنان باردار و شیرده
- افرادی که دچار رفلاکس گوارشی هستند.
- افراد مبتلا به فشار خون بالا
نکات مهم در مصرف
- بهترین همراه آن که سبب رایحه و طعم خوش آن میشود؛ زعفران است.
- خوردن آن ناشتا و همراه با شیر مضر است.
- بهتر است همانند چای، یک ساعت قبل یا دو ساعت بعد از غذا نوشیده شود.
مصرف قهوه بهتر است بعد یک تا دوساعت پس از صرف غذا باشد
مصلح قهوه در طب سنتی چیست؟
در صورتی که از قهوه استفاده میکنید و میخواهید از اثرات منفی و عوارض آن جلوگیری نمایید، لازم است که قهوه را با مصلحات آن مصرف نمایید. گلاب، زعفران و زنجبیل، مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج قهوه هستند.
جهت اطلاع از مزاج انواع خوراکیها، طبع و مصلحات آنها به صفحه مزاج خوراکیهای طبایع مراجعه نمایید.
کلام آخر…
به طور کلی استفاده از انواع خوراکیها بدون توجه به طبع آنها و البته مزاج شخص کاری اشتباه هست که سلامت بدن را به خظر میاندازد. در این مقاله متوجه شدیم که طبع قهوه گرم است یا سرد و با توجه به مزاج خود میتوانید در مصرف آن اعتدال ایجاد نمایید. همچنین مصلح قهوه نیز معرفی شد که در صورت استفاده از عوارض آن جلوگیری مینماید.
در صورتی که تجربهای از استفاده و مصرف قهوه دارید با ما به اشتراک بگذارید.
جعفر
سلام من سردوترهستم قهوه موجب ریزش مو شدیدم شده !حالااعتیادم پیداکردم
مجتبی
دو هفته تحمل کن نخور از سرت میوفته، فقط شاید کمی سردرد رو تجربه کنی
حسین
متشکرم