خواص و مزاج چغندر ، این ریشه خوراکی بدین شرح است:
- مزاج آن گرم و خشک است.
- محلل، مفتح و مقطع بلغم است و جرم (خام) آن سبب يبوست میشود.
- از بین برنده رطوبتهای سفت و مانده در بدن – که میتوانند موجب انسداد مجاری داخل اعضا شوند – میباشد.
- به رفع انسداد طحال کمک میکند.
- خوردن چغندر پخته محرک میل جنسی است.
- چغندر برای رشد و استحکام اسکلت بدن (سیستم استخوانی عضلانی) هم خوب است.
- برگ چغندر؛ پاککننده و بازکننده مجاری است. بلغم را دفع میکند. پخته آن به همراه سرکه مقوی طحال، کلیه ، مثانه و مفاصل است.
- برگ چغندر پخته را میتوان برای التیام سوختگی با آتش و ورم ها و حساسیتهای پوستی به طور موضعی استفاده کرد.
- برگ چغندر برای بیماریهای ریوی (التهابات و عفونتهای پرده دور ریه و بافت ریه) مفید است.
بهترین نوع چغندر کدام است؟
- بهترين نوع آن شيرين و بی ريشهی آن است.
- چغندر سفيد در درمان بهتر از سرخ آن است.
مصرف چغندر در چه افرادی توصیه نمیشود؟
- کسانی که معده ضعیف دارند یا دچار نفخ معده هستند، باید احتیاط کنند و چغندر خام اصلاً نخورند بلکه آن را به صورت کاملاً پخته و شیرینشده مصرف نمایند.
- افرادی که مزاج سرد و خشک دارند و استعداد تجمع سودا در بدن دارند، بخصوص در فصل پاییز و زمستان، نباید در مصرف چغندر زیادهروی کنند.
مصرف چغندر همراه با چه موادی از ضرر آن میکاهد؟
- مصرف همراه خردل و پختن در سرکه (مصلحات چغندر) برای کاهش ضرر و بهبود خواص و مزاج چغندر
- مصرف آبغوره به همراه چغندر
احمد
مصرف کشک همراه آن مفید است؟