بادمجان فیبر و طیف وسیعی از مواد مغذی را تامین می کند. این سبزی کم کالری در رژیم غذایی مدیترانه ای مشخص می شود.
بسیاری از ما بیشتر با بادمجان هایی که بزرگ و بنفش تیره هستند آشنا هستیم، اما شکل، اندازه و رنگ آن می تواند از کوچک و مستطیلی تا بلند و نازک و از سایه های بنفش تا سفید یا سبز متفاوت باشد.
این مقاله به فواید تغذیه ای بادمجان بنفش سنتی می پردازد.
خواص بادمجان
یک وعده از این خوراکی می تواند حداقل 5 درصد از نیاز روزانه فرد به فیبر، مس، منگنز، B-6 و تیامین را تامین کند. همچنین حاوی سایر ویتامین ها و مواد معدنی است.
علاوه بر این، منبع ترکیبات فنلی است که به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کند.
آنتی اکسیدان ها مولکول هایی هستند که به بدن در از بین بردن رادیکال های آزاد کمک می کنند – مولکول های ناپایداری که در صورت تجمع در مقادیر زیاد می توانند به سلول ها آسیب برسانند. غذاهای حاوی آنتی اکسیدان ممکن است به پیشگیری از بیماری ها کمک کنند.
از جمله آنتی اکسیدان های موجود در آن می توان به آنتوسیانین ها از جمله ناسونین، لوتئین و زآگزانتین اشاره کرد.
سلامت قلب
فیبر، پتاسیم، ویتامین C، ویتامین B-6 و آنتی اکسیدان های موجود در بادمجان همگی از سلامت قلب حمایت می کنند. یک بررسی نشان داد که خوردن غذاهای حاوی فلاونوئیدهای خاص، از جمله آنتوسیانین ها، به کاهش نشانگرهای التهابی که خطر بیماری قلبی را افزایش می دهند، کمک می کند.
کلسترول خون
حاوی فیبر است و این ممکن است برای سطح کلسترول مفید باشد. یک فنجان مکعب بادمجان پخته شده، به وزن 96 گرم (گرم)، حاوی حدود 2.4 گرم فیبر منبع معتبر است.
نتایج یک مطالعه نشان داد که اسید کلروژنیک، یک آنتی اکسیدان اولیه در بادمجان، ممکن است سطوح لیپوپروتئین با چگالی کم یا کلسترول “بد” را کاهش دهد و خطر ابتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی را کاهش دهد.
سرطان
پلی فنول های موجود در بادمجان ممکن است به محافظت از بدن در برابر سرطان کمک کند. آنتوسیانین ها و اسید کلروژنیک از سلول ها در برابر آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد محافظت می کنند. در دراز مدت، این ممکن است به جلوگیری از رشد تومور و گسترش سلول های سرطانی کمک کند.
آنتوسیانینها ممکن است با جلوگیری از تشکیل رگهای خونی جدید در تومور، کاهش التهاب و مسدود کردن آنزیمهایی که به گسترش سلولهای سرطانی کمک میکنند، به این موضوع کمک کند.
عملکرد شناختی
یافته های مطالعات حیوانی نشان می دهد که ناسونین، آنتوسیانین موجود در پوست بادمجان، ممکن است به محافظت از غشای سلول های مغز در برابر آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد کمک کند. ناسونین همچنین به انتقال مواد مغذی به سلولها و دفع مواد زائد به بیرون کمک میکند.
آنتوسیانین ها همچنین به جلوگیری از التهاب عصبی و تسهیل جریان خون به مغز کمک می کنند. این می تواند به جلوگیری از از دست دادن حافظه و سایر جنبه های زوال ذهنی مرتبط با سن کمک کند.
طبع بادمجان چیست
خواص و مزاج بادمجان (بادنجان) در طب سنتی به شرح زیر است:
- طبع بادمجان گرم و خشک است.
- تقویتکننده معده و مسکن درد مفاصل ناشی از گرمی است (معمولاً از لمس محل درد گرمی احساس میشود).
- طبع بادمجان در طب سنتی موجب شده خوشبو کننده عرق و مدّر باشد.
- سبب تسکین سردرد گرم میشود.
مصرف بادمجان با روغنهای طبیعی، ملین و با سرکه قابض و سبب یبوست می باشد. بنابراین ترشی بادنجان برای مبتلایان به یبوست و خشکی پوست مناسب نیست.
نحوه مصرف بادنجان
برای مصرف بادمجان باید آن را پوست کنده و خرد کنید. سپس روی آن نمک بپاشید و در یک کاسه آب قرار دهید تا آب آن سیاه شود. این کار را تکرار کنید تا پس از چند بار تعویض آب، به مرور تیرگی آب کم شده و در نهایت آب سیاه نشود.
عوارض مصرف زیاد
- تیرگی پوست
- درد چشم سوداوی
- بواسیر
- کولیت
مصلحات
زیره، گلپر و سرکه مصلح و بهبوددهنده خواص و مزاج بادنجان (بادمجان) هستند.
سلام
واله هرچی فکر میکنم بازهم قانع نمیشم که شما بادمجون رو به جای کدو قلیونی گرفتهاید، عقلا و منطقا اینگونه برداشت میکنم که منظور از باذنجان همان کدو قلیونی است!
شمیم
سرد و خشک است و مصرف مداوم بادنجان سودا میآورد برخی هم معتقد اند تر است.و اخلاط ناصالح زیاد دارد