حبوباتخواص خوراکی‌ها

خواص و مزاج ماش در طب سنتی

آشنایی با خواص و مزاج ماش، این حبوب فراموش شده در سفره ایرانیان

بررسی خواص و مزاج ماش در طب سنتی

خواص و مزاج ماش در طب سنتی بدین شرح است:

  • مزاج ماش با پوست، سرد و خشک است.
  • مزاج ماش پوست کنده معتدل است.
  • باعث تسکین حرارت صفرا و خون می‌شود.
  • ماش ارزش غذایی بالایی دارد و خون خوبی از آن تولید می‌شود.
  • ماش پوست کنده برای رفع یبوست و با پوست آن برای درمان اسهال مفید است.
  • ماش برای تقویت بینایی و اعصاب مفید است.
  • ماش بهتر است تفت داده شده سپس در آب جوش طبخ شود.
  • ماش را با آب مرغ یا گوشت طبخ کنید و برای تسکین سرفه اعضای خانواده از آن استفاده نمایید.

مصرف ماش در چه زمان و برای چه افرادی مفید است؟

مصرف ماش در فصل بهار و تابستان، در سرزمین‌های گرم، برای افراد گرم‌مزاج و دارای تب گرم مفید است.

روش تهیه حسوی ماش :

دو پیمانه ماش را تفت دهید، سپس در آب جوش ریخته و آب گوشت یا مرغ را هم به آن اضافه کنید، صبر کنید تا خوب پخته شود.
می توانید برای مزه دار شدنش از کمی آبغوره استفاده نمایید.

مضرات مصرف ماش

  •  اگر پوست آن را کامل نگرفته باشند، کمی دیرهضم می‌گردد اما در کل در مقایسه با عدس، هضم راحت‌تری دارد.
  • مصرف بیش از اندازه آن، مایع منی را کم می‌کند و نیروی جنسی را تضعیف می‌کند.
  • افراط در مصرف ماش، برای دندان‌ها مضر است.

مصلح ماش

روغن بادام شیرین و ادویه‌هایی مثل سماق، تخم کافشه، خردل، دارچین، زنجبیل، زیره، فلفل و میخک مصلح ماش هستند.

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۲.۳۳ (۳ رای)

مشاوره دکتر طبایع

همراهان گرامی طبایع می توانند برای تشخیص مزاج و انجام مشاوره تخصصی به لینک زیر مراجعه نمایند...

ورود به سامانه

فروشگاه محصولات سالم

برای خرید محصولات سالم و طبیعی طب سنتی به فروشگاه کنجد زیر نظر سایت طبایع مراجعه نمایید...

فروشگاه کنجد

اپلیکیشن جامع طبایع

برنامه موبایل اندروید طبایع با امکانات بسیار آماده شد! جهت آشنایی با اپلیکیشن و دانلود به لینک زیر بروید...

دانلود برنامه
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
2.33 (3 رای)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *