در طب سنتی، خواص و مزاج بلوط خوراکی به عنوان یک مغز گیاهی، این گونه بیان شده است:
- مزاج آن سرد و خشک است.
- اگر بلوط را با نصف وزن آن کندر و مقداری روغن زیتون ترکیب کنند و در خوردن آن مداومت داشته باشند، برای درمان بیاختیاری ادرار و کسانی که در خواب بیاختیار ادرار میکنند و کسانی که همراه با ادرارشان منی خارج میشود بسیار مؤثر است.
- خاکستر چوب آن باعث جلای دندان میشود.
- جفت بلوط، خشککننده قوی است و برای قطع خون جراحات مفید است.
- ضماد جفت بلوط در درمان فتق موثر است.
- بلوط دیرهضم است. در صورتی که خوب هضم شود ارزش غذایی زیادی دارد.
- در رفع اسهال مزمن مفید است و اسهال را بند میآورد.
- در رفع حالت تهوع بارداری و حالت تهوعی که ناشی از ضعف و سستی فم معده باشد مفید است.
- زخم رودهها را بهبود میبخشد.
- در درمان بیاختیاری ادرار و قطره قطره آمدن آن مفید است.
مضرات مصرف بلوط خوراکی
- باعث انسداد مجاری میشود.
- مصرف زیاد آن از میزان جذب آهن میکاهد.
- نانی که از بلوط تهیه شود، دیرهضم بوده، سردرد آور است و تولید سودا میکند.
مصلح بلوط خوراکی چیست؟
عسل، سکنجبین و نبات، مصلح و بهبوددهنده خواص و مزاج بلوط خوراکی هستند.