تا فصل زمستان است از تخم کدو و فرنی تخم کدو حلوائی که یک ماده غذایی پرخاصیت و غنی از مواد مغذی به شمار می آید، غافل نشوید، حتی اگر خدایی نکرده به کرونا مبتلا شدهاید میتوانید با تخم کدو فرنی درست کرده و از خواص خوب آن بهره ببرید.
فرنی تخم کدو
فرنی تخم کدو یک پیشنهاد کاملاً متفاوت برای صبحانه خصوصاً در مبتلایان به کروناست که به روش زیر قابل تهیه است:
مواد لازم برای تهیه این فرنی
- تخم کدو حلوایی: 1 استکان
- نشاسته: 2 قاشق غذا خوری
- شکر: 1 قاشق غذاخوری
- گلاب: 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه فرنی تخم کدو
- تخم کدو را با پوست در مخلوط کن بریزید. سپس مواد آسیاب شده را در یک لیوان آب جوش ریخته و سر آن را با یک نعلبکی بپوشانید.
- 20 دقیقه به همین حالت بگذارید.
- پس از گذشت 20 دقیقه از پارچه دولا صاف کنید.
- مجددا تخمها را در یک لیوان آب جوش دیگر بریزید و روند قبل را تکرار کنید.
- حالا 2 لیوان شیره تخم کدو دارید، نشاسته و شکر را اضافه کرده و حرارت دهید تا به قوام برسد. در 10 دقیقه آخر، گلاب را به آن اضافه کنید.
- میتوانید به جای نشاسته از آرد برنج نیز استفاده کنید.
خواص فرنی تخم کدو
از فواید قید شده برای آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- مفید برای گرفتگی صدا و تنگی نفس
- جهت کاهش عطش، تب، حدت اخلاط نظیر اسهال صفراوی و همراه با سوزش شدید مقعد
- مفید برای مبتلایان به زخم گوارش، التهاب روده، بزرگی خوش خیم پروستات و سوزش ادرار
- روغن تخم کدو هم برای رفع یبوست و بهبود خواب توصیه شده است.
حرف پایانی
اگر شما هم از دسته افرادی هستید که از صبحانه یکنواخت خسته شدید و یا مبتلا به کرونا شدهاید، یک پیشنهاد عالی برای یک صبحانه متفاوت برای شما داشتیم مخصوصا در فصل پاییز و زمستان و مخصوصا در شیوع پیک جدید کرونا.
منبع:
با سپاس از دکتر فاطمه حکیمی
علی
شکر در غذای درمانگاه گزینه خوبی نیست حداقل بنظرم شکر قهوه ای یا عسل یا شیره بهتره
محمدرضا میر
سلام و درود،
دوست بزرگوار اینجا چند موضوع مطرحه:
1) مقدار شکر داخل دستور، یک ق.غ که مقدار زیادی نیست و اگر شما چیدمان برنامه غذایی تون مناسب باشه و درصد کربوهیدرات مصرفی کنترل شده و کم باشه مشکلی ایجاد نمیکنه با توجه به این که شما مدام و مکرر هم از این فرنی استفاده نمیکنید.
2)دوم این که برای این ترکیب با هدف بهبود علائم تنفسی، شکر مناسب تره چون اصلاح کننده ترکیبه و عسل یا شیره میتونه در برخی علائمی مانند سوزش گلو، عطش و … ایجاد کنه
3) گاهی هم افزودن شکر در راستای افزایش اثر تقویتی غذا و جذب بیشتر اونه و این مقدار کم مشکل زا نیست