خواص
- شیرین آن ملین طبع و موافق گرممزاجان تا زمانی که در معده فاسد نشده باشد.
- باعث رفع بدبویی دهان
آشامیدن آب پخته و یا خیسانده خشک آن:
- مسهل صفرا
- ملین طبع
- مسکن تشنگی و جوشش خون و صفرا
- کاهش التهاب معده رافع آروغ، خصوصاً میخوش (ترش و شیرین) آن.
مواد لازم
- زردآلو سه کیلو
- نمک دریا 3 قاشق مرباخوری
دستور پخت
- زردآلو رو تمیز شست و شو دهید
- سپس درون یک قابلمه بزرگ بریزید تا بپزد در حدی که پوست زرد آلو جدا شود و به راحتی گوشت زرد آلو له شود.
- سپس بگذارید کمی خنک شود تا موقع صاف کردن آن دست شما نسوزد.
- سبدی را روی یک قابلمه بزرگ گذاشته و زردآلوهای پخته را درون سبد ریخته و صاف کنید
- سپس بگذارید دوباره بجوشد، به اندازه ای که آب زرد آلوها کامل بخار شود و مثل بقیه رب ها کمی سفت شود.
- در حین پخت نمک دریا را بریزید. پس از پخت وقتی سرد شد درون شیشه ریخته و در یخچال نگهداری کنید؛
- برای اینکه کپک نزند روی آن کمی روغن ارده کنجد بریزید