شیرینی مسقطی زعفرانی نوعی شیرینی شیرازی است که میتواند یکی از دسرهای خوشمزه ویژه ماه رمضان یا یکی از شیرینی های خوب و سالم برای ایام شعبانیه باشد.
در واقع مسقطی یک نوع شیرینی بر پایه نشاسته است، که معمولاً بعد از پخت میگذارند سرد شود و بعد برش میزنند (لوزی شکل) ولی میشود آن را روانتر درست کرد و گرم مصرف نمود که برای نرم کردن گلو در حین سرماخوردگی مناسب است.
مواد لازم:
- نشاسته: ۳۰۰ گرم
- عسل یا شکر سرخ:۳۰۰ گرم
- کره محلی: ۲۵۰ گرم
- آب چشمه خنک: ۸ لیوان
- گلاب: ۱ لیوان
- آبلیمو خانگی: ۳ قاشق غذاخوری
- خلال پسته و زعفران دم کرده : به مقدار لازم
طرز تهیه شیرینی مسقطی زعفرانی
- نشاسته را با آب مخلوط کنید تا نشاسته حل شود سپس از صافی رد کنید تا یکدست شود.
- قابلمه ای را روی حرارت ملایم قرار دهید و نشاسته حل شده را درون آن بریزید، عسل یا شکرسرخ را نیز اضافه کنید و هم بزنید تا نشاسته غلیظ شود.
- پس از اینکه نشاسته خودش را گرفت گلاب و کره را اضافه و مخلوط کنید سپس از روی حرارت بردارید و داخل قالبی که چرب کرده اید بریزید و پخش کنید.
- روی آن پودر پسته بپاشید، قالب را درون یخچال قرار دهید تا مسقطی خودش را بگیرد سپس برش بزنید و سرو کنید.
نکات کلیدی
- حرارت باید ملایم باشد تا مسقطی خشک و سفت نشود، می توانید به جای خلال پسته از خلال بادام، پودر نارگیل و…. هم استفاده کنید.
- در صورت تمایل، میتوانید مقداری هل به مواد اضافه کنید.
- برای خارج کردن مسقطی قالبی از قالب بهتر است ابتدا لبه ها را با چاقوی مرطوب از ظرف جدا کنید و مدتی در دمای محیط بماند و بعد آن را در بشقابی که کمی مرطوب کرده اید برگردانید که در این صورت مسقطی به راحتی در طرف سرو جابجا می شود.
خواص شیرینی مسقطی زعفرانی
- مزاج گرم و خشک
- زود هضم
- جزء بهترین خوراکی های کودکان
- مقوی، مغذی
- تقویت کننده حافظه
- تقویت کننده قوه باه (قوای جنسی)
- خوراکی مناسب ورزشکاران
- خوراکی مناسب کنکوری ها و کسانی که فعالیت های ذهنی دارند.