مواد لازم برای خمیر:
- آرد ۱/۵ پیمانه
- زرده تخم مرغ ۱ عدد
- روغن مایع ۱ قاشق غذاخوری
- شیر یک دوم پیمانه
- بیکینگ پودر ۱ قاشق چای خوری
- وانیل یک چهارم قاشق چای خوری
- سفیده تخم مرغ ۱ عدد
مواد داخل ساق عروس:
- پودر قند یک دوم پیمانه
- پودر بادام یک پیمانه
- هل ۱ قاشق چای خوری
- گلاب ۲ قاشق غذاخوری
- شربت بار به میزان لازم
طرز تهیه:
برای تهیه ساق عروس در ابتدا شیر، روغن، زرده تخم مرغ، وانیل و بیکینگ پودر را با هم زن بزنید. آرد را کمکم اضافه کرده تا حدی که خمیر نرم و لطیفی به دست آید. خمیر را کمی ورز داده و سپس بگذارید نیم ساعت استراحت کند. از خمیر کمی برداشته و به صورت خمیر باقلوا، نازک پهن کنید، سپس به دور نی چوبی (قلم خطاطی) بپیچید و با سفیده تخم مرغ لبه آن را به هم بچسبانید. خمیر را با چاقو، به قطعات دو سانتیمتری برش داده و داخل روغن داغ سرخ کنید. سپس قلم را از داخل آن خارج نموده و مواد میانی را با هم مخلوط کنید و داخل نیهای سرخ شده را از این مواد پُر کنید. یک سر نان شیرینیها را به شربت بار آغشته کرده سپس داخل پودر پسته یا کنجد بزنید و در ظرف بچینید.