مواد لازم:
- برنج سه و نیم پیمانه
- کره ۲۰۰ گرم
- شیر چهار پیمانه
- زعفران یک قاشق چایخوری
- نمک یک قاشق چایخوری
- کشمش پلویی یک پیمانه
- دارچین نصف قاشق چایخوری
- فیله مرغ ۵۰۰ گرم
- پیاز داغ یک پیمانه
- خلال پسته یک پیمانه
- آب دو پیمانه
- آب پیاز به میزان لازم
- گلاب ۱/۳ پیمانه
طرز تهیه:
برای تهیه شیرپلوی تبریز ابتدا فیلههای مرغ را با نمک، زعفران و آب پیاز مزهدار میکنیم. برنج دانه بلند را با آب جوش نیم ساعت قبل خیس میکنیم. نیم لیتر آب و شیر را در قابلمه ریخته تا بجوشد. آب برنج را خالی میکنیم و آن را داخل شیر میریزیم نمک، زعفران و گلاب را هم اضافه میکنیم. نیمی از شیر که تبخیر شد، کره را میریزیم و میگذاریم بماند تا شیر کاملاً جذب برنج شود. ۳۵ دقیقه دمکنی میگذاریم تا بپزد. کشمش را با کمی کره و دارچین با هم سرخ میکنیم. فیلههای مرغ مزهدار شده را سرخ کرده و بعد در کره تفت میدهیم. برنج پخته شده را در ظرف مورد نظر ریخته و کشمش، پیاز داغ و خلال پسته را روی برنج میریزیم و تزیین میکنیم، فیلههای مرغ را هم روی برنج قرار میدهیم.