مواد لازم:
- تخم مرغ: ۸ عدد
- آرد سفید: ۱ فنجان
- شیر: ۱ فنجان
- گلاب: نیم فنجان
- خاک قند: به میزان لازم
- روغن: به میزان لازم
طرز تهیه:
برای تهیه شیرینی شکوفه خا در ابتدا تخم مرغها را شکسته و کاملاً هم میزنیم. سپس شیر و گلاب را افزوده و کمی دیگر هم زده و آرد سفید را کمکم اضافه میکنیم و هم میزنیم تا گلوله گلوله نشود و یک مایهٔ یکدست و روان داشته باشیم. روغن را در تابه ریخته و هنگامی که گرم شد، قالب را در آن زده و سپس تا نیمی از ارتفاع قالب را در مایه شیرینی زده و باز قالب را در روغن میزنیم که به علت وجود درصد بالای تخم مرغ در مواد شیرینی، در عرض چند لحظه شکل گرفته و با یک تکانِ دست داخل روغن داغ میافتد و ما باید با چنگال سریعاً آن را از روغن خارج نموده و اقدام به درست نمودن شکوفه بعدی نماییم. پس از اینکه شکوفهها خنک شد به میزان دلخواه روی آنها خاک قند میپاشیم.
نکات:
۱- اگر مقدار کمی از ارتفاع قالب را در مایه فرو کنیم شکوفه به خوبی شکل نمیگیرد.
۲- اگر مقدار زیادی از ارتفاع قالب را در مایه فرو کنیم به حدی که در برخی قسمتها بالای قالب را نیز بپوشاند شکوفه به قالب میچسبد و کندن آن دشوار است و ممکن است باعث سوختن آن شود.
۳- اگر روغن کم داغ باشد شکوفه وا میرود.
۴- اگر روغن زیاد داغ باشد شکوفه میسوزد و سیاه میشود.
۵- پخت یک شکوفه خا عالی نیازمند تمرین زیاد و کسب مهارت بصورت تجربی است.