مواد لازم:
- خلال بادام سه چهارم پیمانه
- شکر یک دوم پیمانه
- عسل سفت یک و نیم قاشق غذاخوری
- روغن آبکرده دو و نیم قاشق غذاخوری
- زعفران ساییده یک دوم قاشق چایخوری
طرز تهیه:
برای تهیه سوهان عسلی در ابتدا شکر و عسل را در ظرف گود کوچکی ریخته روی آتش ملایم بگذارید تا مواد آن کاملاً آب شده و طلایی مایل به قهوهای شود. چند جوش که زد بادام را هم اضافه کرده بهم بزنید تا بادامها کاملاً بو داده شود و به رنگ طلایی درآید. زعفران سائیده را در یک قاشق آبجوش حل کرده و داخل مایه میریزیم. حرارت را کم کرده و با قاشق کوچکی به سرعت از مایه برداشته بر روی سینی ریخته و رویش پسته خرد شده میریزیم. بعد از سرد شدن آن را از سینی جدا کرده و در ظرف در بسته دور از رطوبت و گرما نگهداری میکنیم.
نکته:
اگر رنگ مایه خوب طلایی مایل به قهوهای نشود و کمرنگ باشد به دندان میچسبد و اگر قهوهای پر رنگ شود سفت و سخت میشود.