مواد لازم برای بویون مرغ:
- آب یک لیتر
- اسکلت مرغ بدون چربی یک یا دو عدد
- ران یا سینه مرغ یک عدد
- پیاز یک عدد
- سیر یک یا دو دانه
- هویج یک عدد
- کرفس یک شاخه
- ساقههای کلفت جعفری مقداری (در صورت امکان)
- برگ بو یک عدد
- آویشن مقداری
- فلفل سفید یا فلفل سیاه
- نمک به مقدار لازم
مواد لازم برای سوپ جو:
- جو پوست کنده (خیس شود) ۲۰۰ گرم یا یک پیمانه
- سینه مرغ پخته و ریش درشت شده یک عدد
- هویج نگینی خرد شده
- روغن کمی جهت تفت دادن
- پیاز خرد شده یک عدد بزرگ
- رب گوجه فرنگی سه قاشق غذاخوری
- زردچوبه کمی
- فلفل سفید یا سیاه
- نمک یک قاشق چایخوری
- آرد یک قاشق غذاخوری
- جعفری تازه
- لیمو ترش تازه یک عدد
طرز تهیه:
برای تهیه سوپ جو با بویون موغ بهتر است جو را بعد از شستن یکی دو ساعت خیس کنیم تا زودتر بپزد. یک ساعت میگذاریم بویون مرغ پخته شود. پس از پخته شدن بویون را صاف میکنیم. سینه مرغ را جدا میکنیم و آن را ریشریش کرده و آماده می گذاریم. جو را داخل بویون (آب مرغ) ریخته بگذارید تا یک ساعت بپزد. در حین پخت اگر آب لازم داشت اضافه کنید. هویج را نگینی خرد کنید و اواسط پخت به سوپ اضافه کنید. با کمی روغن پیاز خرد شده را تفت میدهیم. زردچوبه و فلفل و رب گوجه را به آن اضافه کرده تفت میدهیم. آرد را در آخر به آن اضافه میکنیم و آرد را هم تفت میدهیم. کمی آب هم اضافه میکنیم و هم میزنیم تا گلوله نشود. وقتی جو کاملاً لعاب داد پیاز و رب تفت داده شده و مرغ ریش درشت شده را همراه با آب اگر لازم داشت به سوپ اضافه میکنیم. وقتی سوپ جا میافتد که کاملاً لعاب داده باشد. درعین حال سفت و کم آب هم نباشد. نمک و فلفل آن را اندازه کنید. در اواخر کار جعفری خرد شده و آب لیموترش تازه را اضافه کرده تا یک جوش بزند. سوپ آماده است.