خوردن و آشامیدن

تدابیر مصرف سماق در طب سنتی

مصرف سماق همراه با کباب هضم آن را بهتر می کند.

سماق در طبیعت سرد و خشک است و برودت برگ آن کمتر از دانه آن می باشد و هر چه سماق تازه تر و رنگ رو به سرخی داشته باشد بهتر است.

سماق خواص فراوانی دارد از جمله فایده آن برای دندان است، درختچه ای است به ارتفاع ۴ – ۳ متر که شاخه های جوان و دمبرگ های آن را موهای ریزی پوشانده است. گل های این گیاه ، حنایی رنگ است و در حدود ۱۰ سانتی متر طول دارد و دارای میوه های خوشه ای شکل به رنگ قرمز و قهوه ای است که ابتدا طعم آن گس بوده و پس از رسیدن ترش می شوند.

خواص دارویی سماق

  • برای درد دندان مفید است.
  •  تحریک کننده اشتها است.
  • باعث تقویت لثه می شود.
  •  به دلیل داشتن تانن فراوان، قابض و پاک کننده معده است.
  •  برای دستگاه گوارش خاصیت آنتی بیوتیکی دارد.
  •  ادرارآور است.
  • برطرف کننده تب است.
  •  برطرف کننده نقرس و رماتیسم است.
  • خون را تصفیه می کند و مواد زائد خون مانند اوره را دفع می نماید.
  •  در قدیم، برگ درخت سماق را دم کرده و برای سیاه کردن مو از آن استفاده می کردند.
  • چای سماق برای کاهش تعریق به کار می رود.

کاربردهای سماق در طب سنتی

  • تحریک اشتها می کند که این خاصیت نیز می تواند به دلیل اثر خنک کنندگی و صفرابری آن باشد به خصوص برای کسانی که دچار غلبه گرمی و صفرا هستند، همچون افراد گرمازده که اشتها به غذا ندارند. این ماده تشنگی را نیز کاهش می دهد.
  • سماق همچنین برای برخی از ورم های حاد مفید است. وقتی فرد ضربه خورده و قسمتی از بدن در حال ورم کردن و داغ شدن است، می توان سماق را به حالت خمیری درآورده، در محل ورم گذاشت و از افزایش ورم و داغ شدن و تورم جلوگیری کرد.
  • چاشنی خوبی برای آش ها و سوپ ها و خورش ها می باشد، ولی رنگ آن را تیره و اشتهای فرد را تحریک می کند.
  • غرغره جوشانده سماق جهت ورم گلو و دهان تجویز شده است. گرد سماق جهت تقویت و استحکام لثه و جوش های چرکی دهان و تسکین درد دندان و کرم خوردگی مفید است.

همراه کباب سماق بخورید!

مصرف سماق همراه با کباب هضم آن را بهتر می کند و جلوی افزایش بیش از حد صفرا و حرارت ناشی از هضم گوشت قرمز را می گیرد.

مصرف سماق با برنج

  • برنج همراه سماق، برای گرم مزاجانی که دچار دلپیچه و احیانا اسهال ناشی از غلبه صفرا و مواد گرم درون بدن می شوند، مخصوصا در اقلیم ها و فصول گرم، مفید می باشد.
  • اگر سماق همراه با برنج باشد می تواند خاصیت بند آورندگی اسهال داشته باشد زیرا برنج هم کمی قابض است.

سماق راه حل طب سنتی برای بهبود اسهال

  • در سماق جوهر مازو «تانن» فراوان است. به همین جهت قابض و پاک کننده معده می باشد و از انواع اسهال حاد و مزمن و خونریزی معده و خوردن گرد سماق با آب سرد از خونریزی داخلی جلوگیری می کند.
  • با زرده تخم مرغ و  گشنیز خشک قاطع اسهال است و با زرده تخم مرغ که در آن پخته شود قابض و مانع اسهال است.

این افراد در مصرف سماق دقت کنند!

با توجه به مزاج این ماده غذایی که در درجه دو تا سه سردی و خشکی است، کسانی که مزاج سردی دارند باید مواظب باشند و ممکن است برای سیستم گوارش و مزاج آنها مناسب نباشد.

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۵ (۱ رای)
برچسب ها
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
5 (1 رای)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

بستن