پخت و پزشیرینی

طرز تهیه تجکی

طرز تهیه تجکی در طب سنتی

مواد لازم:

آب: به میزان لازم

روغن حیوانی: دو قاشق غذاخوری

آرد جوانه گندم: یک پیمانه

آرد گندم (الک شده): یک پیمانه

طرز تهیه:

برای تهیه تجکی در ابتدا آرد گندم الک شده را با آرد جوانه گندم خوب مخلوط نمایید و سپس آب را به تدریج اضافه نمایید تاجایی که خمیری دیگر به دستتان نچسبد (اگر خمیر هنوز به دست می چسبد به اندازه مساوی از هر دو آرد اضافه نمایید). فر را ۲۰دقیقه قبل روی دمای ۱۸۰درجه سانتی گراد روشن نمایید، کف ظرف گردی رابایک قاشق غذاخوری روغن یاکره چرب نمایید وخمیر رابه قطر۲سانت بادست داخل ظرف پهن نموده و مدت۳۰دقیقه درفر قرار دهید البته زمان پخت به دمای فر بستگی دارددوطرف شیرینی باید زرد کهربایی شوداین شیرینی چون ازجوانه گندم تهیه می‌شود سرشارازویتامین می‌باشد.

طرز تهیه آرد جوانه گندم:

ابتداگندم پوست نگرفته راتمیز کرده وخوب بشوییدسپس مدت دوروز در اب خیسانده وروزی ۴تا۵مرتبه آبش راعوض نماییدپس ازدوروز که نوک گندم‌ها سفید شد پارچه‌ای راداخل ابکش پهن کرده وگندمهاراروی ان بریزیدوروی گندمهاراباگوشه‌های پارجه بپوشانیدوروزی ۳الی ۴مرتبه اب بدهیدواجازه دهید تاآب اضافی خارج گرددوجوانه گندم به اندازه یک الی دوسانت که شد (نقر ه‌ای رنگ) جلوی پنکه خشک نموده وبعد آسیاب کنید.  این آرد نیاز به الک کردن ندارد.

در پایان ذکر چند نکته نیاز است:

۱: قدیم ترها ظرفی که تجگی در آن بود را زیر آتش می‌گذاشتند و روی ظرف زغال می‌ریختند تا هر دو طرف تجگی با هم پخته شود.

۲: تجگی هنگامی که پخته شد مواد درون آن چسپندگی زیادی ندارند و برای این امروزه به آرد جوانه گندم کمی آرد گندم اضافه می‌کنند.

۳: طعم تجگی با قتلمه و چلبک و قلیفی فرق می‌کند.

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۱ (۱ رای)

مشاوره طبایع

همراهان گرامی طبایع می توانند برای تشخیص مزاج و انجام مشاوره تخصصی به لینک زیر مراجعه نمایند...

آکادمی طبایع

برای شرکت در کلاس‌های آموزشی با گواهینامه معتبر انجمن علمی به لینک زیر مراجعه نمایید...

اپلیکیشن طبایع

برنامه موبایل اندروید طبایع با امکانات بسیار آماده شد! جهت آشنایی با اپلیکیشن و دانلود به لینک زیر بروید...

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
1 (1 رای)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *