مواد لازم:
- سرکه به مقدار لازم
- سبزی ترشی شامل (ترخون. مرزه. نعناع. گشنیز. جعفری)۲ کیلو
- شلغم شیرازی نیم کیلو
- هویج نیم کیلو
- سیر نیم کیلو
- موسیر نیم کیلو
- پیاز ریز نیم کیلو
- ساقه کرفس نیم کیلو
- فلفل سبز نیم کیلو
- بادمجان نیم کیلو
- گل کلم نیم کیلو
- خیار سبز نیم کیلو
- نمک. زردچوبه. ادویه مخلوط به مقدار لازم
طرز تهیه:
برای تهیه ترشی هفت بیجار در ابتدا بادمجانها و فلفل را جداگانه شسته. بادمجانها را با پوست به تیکههای ریز خرد کرده کنار بگذارید. مقداری مساوی آب و سرکه را درون ظرفی بریزید و روی شعله قرار دهید تا جوش بیاید بادمجان را به آن اضافه کنید و بگذارید یکی دوجوش بزند تا هم تلخی آن گرفته شود و هم مقداری کم پخته شود سپس بادمجان را از سرکه درآورید و در همان سرکه فلفل را نیز به همین روش آماده کنید. سبزی را پاک کنید و بشویید و بگذارید کاملاً آب آن خشک شود سپس خردش کنید و کنار بگذارید. مابقی وسایل را همگی بشورید و به اندازه دلخواه خرد کنید. همه مواد را به غیر از سرکه با هم مخلوط کرده سپس سرکه را درون ظرفی بریزید و نمک. زردچوبه و ادویه به آن اضافه کرده و کاملاً هم بزنید تا همه مواد در سرکه حل شود. وسایل ترشی را درون ظرف مناسب بریزید و سرکه را روی آن ریخته و کاملاً سر پر کنید؛ و درب آن را محکم ببندید این ترشی چون تازه است ممکن است دوباره به سرکه احتیاج داشته باشد میتوانید دوباره روی آن سرکه بریزید.
نکته:
هر چه زردچوبه بیشتر بریزید رنگ ترشی شما خوشرنگ تر میشود. برای پوست گرفتن پیاز یک شب تا صبح پیاز را در آب سرد قرار دهید. این ترشی بین ۲ تا ۳ هفته کاملاً جا افتاده میشود و میتوانید استفاده کنید.