مواد لازم:
- زو ۲ کیلو
- سرکه به مقدار لازم
- نمک به مقدار لازم
طرز تهیه:
برای تهیه ترشی زو در ابتدا سرو ته زوها را طوری پاک میکنیم که لطمهای به خود زو نرسد. چون این گیاه از دل خاک بیرون میآید ممکن است لایههای آن دارای گل و خاک زیاد باشد؛ که بعد از پاک کردن درون آب به مدت چند دقیقه قرار داده تا کاملاً تمیز شود. این کار احتیاج به مهارت خاصی دارد که لایهها از هم باز نشوند. سپس آبکشی کرده و داخل یک سبد قرار داده تا آب اضافی آن خارج گردد. بعد آنها را درون یک قابلمه خیلی مرتب میچینیم. بعضیها به خاطر اینکه لایهها باز نشود آن را با نخ میبندند. بعد از چیدن درون ظرف مقداری سرکه روی آن میریزیم و زیر شعله را روشن نموده و میگذاریم تا مقداری زو پخته شده و زهر آن نیز کاملاً کشیده شود. بهتر است این کار درون منزل صورت نگیرد. بعد از اینکه مقداری پخت مثل کنگری که داخل خورشت میاندازیم نه خیلی خام و نه خیلی پخته. سپس زیر گاز را خاموش کرده و زوها را آرام آرام از درون قابلمه بیرون آورده و درون یک ظرف دیگر قرار داده و مقداری سرکه را با نمک مخلوط کرده و روی آنها میریزیم؛ و به مدت چند ساعت به همین حالت درون سرکه میگذاریم تا کاملاً سرکه جدید به خورد زو رفته و مزه دار شود طی این فاصله درب ظرف را رویش قرار دهید تا عطر زو از بین نرود؛ و از آن بچشید اگر نمک احتیاج داشت بدان افزوده. سپس آرام آرام زوها را درون ظرفی که میخواهید ترشی را در آن قرار داده (بهترین ظرف شیشه) میباشد قرار داده به مقداری که سرکه روی آن را بگیرد قرار داده و در جای خنک بگذارید. یکی دو روز بدان سر بزنید امکان دارد مجدداً به سرکه نیاز داشته باشد.