سیب یکی از میوه هایی است که خواص زیادی برای آن ذکر شده است، اما آیا همه انواع سیب مفید است؟ سیب نارس یا بی مزه یکی از انواع سیب است که باید مفید یا مضر بودن آن بررسی شود.
سیب در طب سنتی
در طب سنتی ایران سیب به داروی نشاط آور معروف است. به گفته وی سیب شیرین میوه ای است با طبع گرم و تر و یکی از میوه هایی است که در طب سنتی به خاصیت نشاط آور بودن آن تاکید شده و خوردن و حتی بوییدن آن برای تقویت مغز، قلب و کبد مفید است.
سیب برای چه بیماری هایی مفید است؟
- امروزه آب سیب توسط پزشکان طب سنتی در موارد مختلف به طور مثال برای افرادی که دچار ضعف هستند، تجویز می شود همچنین سیب رنده شده همراه با گلاب وشکر هم برای سالمندان و افرادی که ضعف گوارش دارند، مفید است.
- امروزه در مطالعات حیوانی، اثر سیب در پیشگیری از سرطان ریه، کولون و پروستات به تائید رسیده است هم چنین بر اساس این مطالعات سیب در بیماری های مرتبط با کبد چرب هم مفید است.
- با توجه به گسترش بیماری هایی از جمله افسردگی و سرطان در جوامع مختلف و مفید بودن سیب در این بیماری ها یکی از توصیه های ساده و در دسترس می تواند مصرف این میوه باشد البته در صورتی که منع مصرفی برای بیمار نداشته باشد.
- رب سیب در تمام افعال از جرم آن بهتر است و برای تقویت قلب، معده، کبد و دفع سموم مفید است باید بدانیم بعد از خوردن سیب نوشیدن آب ضرر و موجب فساد غذا در معده می شود.
بیشتر بخوانید!
درمان و رفع اسهال کودکان با پوست درخت سیب
- صدو بیست گرم برگ یا پوست خشک سیب را در یک لیتر آب سرد بخیسانید
- بعد آن را روی آتش بگذارید تا حدود یک ربع بجوشد
- بعد از روی آتش بردارید و حدود یک ربع بگذارید تا دم بکشد
- بعد آن را صاف کنید و با عسل شیرین کنید
- بعد از هر غذا یک فنجان بنوشید
- این داروی ساده بهترین درمان اسهال است. در عین حال برای تقویت قوای جنسی مناسب می باشد. نکته قابل توجه این است که مراقب باشید عسل مورد استفاده خالص و طبیعی باشد.
بیشتر بخوانید!
فواید و نکات در مورد مصرف سیب
- از دیدگاه طب سنتی بوییدن سیب و خوردن آن در سلامت مغز و تقویت آن بسیار اثر دارد.
- افراد باید توجه کنند که سیبی برای بدن بسیار مفید است که سالم, رسیده و شیرین باشد چرا که مصرف سیب ترش و کال موجب فراموشی میشود.
- سیب سرشار از آنتی اکسیدان است که مداومت در مصرف سیب و آب سیب از بروز استرسهای اکسیداتیو جلوگیری میکند،
- همچنین سیب از متاستاز سرطان کبد جلوگیری میکند.
- سیب بهعلت داشتن خاصیت آنتی پرولیفراتیو (جلوگیری از رشد بیش از حد سلولهای کراتینوسیت و تنظیم اثرات ایمنی بدن) از تکثیر بیش از حد سلولهای سرطانی جلوگیری میکند.
- سیب از آلزایمر و پارکینسون جلوگیری میکند.
- سیب علاوه بر اینکه مغز و حافظه را تقویت میکند, از بروز برخی از بیماریهای اعصاب مانند آلزایمر و پارکینسون جلوگیری میکند.
- اهمیت سیب در درمان برخی از سرطانها مانند سرطان سینه و کولون اثبات شده است حتی مصرف سیب از پیشروی سرطان پیشگیری میکند.
- مصرف سیب بدون پوست برای رفع یبوست مفید است.
- افرادی که دچار ضعف معده هستند و از مشکلات معده رنج میبرند, سیب بسیار برایشان مفید است ولی باید دانست که این افراد باید پوست سیب را بگیرند, چون معده ضعیف است و قادر به هضم پوست سیب نیست؛ مصرف سیب بدون پوست به رفع یبوست کمک میکند.
- عملکرد آنتی اکسیدانی سیب نیز در جلوگیری از بروز سرطان مؤثر است.
منبع
دکتر غلامرضا کردافشاری، متخصص طب سنتی