رحم یک ارگان جنسی تولید مثل واکنش _ هورمونی در بدن زنان است که حفظ سلامت و تقویت آن از طریق مواد غذایی مقوی، ورزش و … از اهمیت بالایی برخوردار است؛ اگر تمایل به فرزندآوری دارید، اگر کیست تخمدان یا تنبلی تخمدان دارید و دچار اختلالات قاعدگی هستید؛ بسیار مهم است که در کنار ورزش و تحرک کافی، با پیروی از رژیم غذایی متعادل و مصرف موادغذایی مناسب، سلامت این اندام تناسلی را حفظ کنید. چرا که یک قاعدگی طبیعی نیازمند سلامت و هماهنگی بین تخمدانها، سیستم اعصاب مرکزی، رحم و مجاری تناسلی و کبد است از این رو در این پست به برخی از غذاها و خوراکیهایی که باید به منظور داشتن رحم و معده و کبد سالم، آنها را در برنامه غذایی خود بگنجانید، اشاره شده است.
1) خورش قیمه هویج
مواد لازم (برای 2 الی 3 نفر)
- هویج: 2 تا 3 عدد متوسط
- پیاز: دو عدد متوسط
- لپه: دو تا سه قاشق غذاخوری
- آلوبخارا: 5 تا 6 عدد
- گوجه فرنگی رنده شده: 3 عدد متوسط
- زعفران، زردچوبه و نمک به میزان لازم
- روغن زیتون 3 قاشق غذاخوری
- در صورت دلخواه، گوشت گوسفندی 150 گرم و یا سینه مرغ یک عدد که قابل حذف است.
طرز تهیه
- ابتدا پیاز نگینی خورد شده را با روغن زیتون و با حرارت ملایم تف دهید تا سبک شود.
- گوشت را به قطعات مربعی خورد کرده و همراه پیاز و لپه تف دهید و سپس زردچوبه را اضافه نمایید.
- به آن دو لیوان آب اضافه نمایید و اجازه دهید گوشت با حرارت ملایم به آرامی بپزد
- بعد از گذشت یک ساعت، هویجها را پوست کنده، تکه تکه یا حلقه حلقه درشت بزنید و به گوشت در حال پخت اضافه نمایید.
- نیم ساعت مانده به پخت کامل، مقداری آلو خورشتی و گوجه رنده شده یا رب گوجه به آن اضاف کنید و اجازه دهید جا بیفتد و حجم آب کمی از آن باقی بماند.
- در صورت تمایل میتوانید از زردک استفاده نموده و به جای آلو یا رب گوجه در اواخر پخت رب انار اضافه نمایید.
خواص و نکات خورش قیمه هویج
- مقوی معده، رحم و کبد است و زود هضم میباشد.
- مزاج معتدل، خون ساز، ملیّن، مفید برای تصفیه خون
- برای بارداری، شیردهی، سالمندان، جوانان و کودکان قابل مصرف است.
- برای تخمدان پلی کیستیک، خورش بدون گوشت و با هویج زیاد مناسب است.
- برای مادران باردار با وزن کم یا افرادی که تمایل به اضاف کردن وزن دارند، از رب انار شیرین استفاده نموده یا کمی شکر به خورش اضافه نمایند و هنگام پخت، یک قلم گوسفند به آن اضافه شود.
2) خورش به و هویج
مواد لازم
- به: یک عدد
- هویج: 3 عدد
- پیاز: دو عدد متوسط
- آلوبخارا: 6 تا 8 عدد
- گوجه فرنگی: 4 عدد متوسط
- زعفران، زردچوبه و نمک به میزان لازم
- روغن زیتون 3 قاشق غذاخوری
- در صورت دلخواه، گوشت سردست 150 گرم و یا سینه مرغ یک عدد که قابل حذف است.
طرز تهیه
- ابتدا پیاز نگینی خورد شده را با روغن زیتون و با حرارت ملایم تف دهید تا سبک شود.
- سپس دانههای به را خارج کرده و آن را 10 قاچ (یا هر تعداد که مدنظر شماست) کنید و در پیاز کمی تف دهید.
- سپس هویج را خلال کرده و به مواد اضافه کرده و کمی که تف خورد، زردچوبه را اضافه کنید.
- گوجهها را با دو لیوان آب در مخلوط کن ریخته و میکس کرده و از صافی رد کنید.
- حال این آب گوجه را به جای آب به مواد اضافه کنید.
- وقتی جا افتاد 20 دقیقه آخر، زعفران و آلو نمک را اضافه کنید.
- اگر تمایل به استفاده از گوشت یا سینه مرغ بود باید با پیاز تف داده شود.
خواص خورش به و هویج
- در رفع ضعف هضم انتخاب خوبی است و مقوی معده، کبد و رحم بوده و به بانوان حتماً پیشنهاد میشود.
- مناسب برای زمان بارداری و شیردهی است، در سه ماهه اول بارداری برای احتیاط، زعفران حذف گردد.
- در دلبندان سن رشد و برای دوران نقاهت از بیماری، انتخابی عاقلانه است چرا که موجب تقویت عمومی بدن فرد میشود.
3) تاس کباب به و سیب
تاس کباب، به غذایی گفته میشود که از مخلوط گوشت و چند نوع تره بار حاصل میشود که بدون آب یا با کمی آب، با حرارت ملایم پخته میشود و باید پس از پخت، آب چندانی، نداشته باشد.
مواد لازم ( برای 3 الی 4 نفر)
- گوشت گوسفند: 300 گرم، خورشی
- پیاز: 3 عدد، خلالی یا نگینی
- سیب درختی: 2 عدد
- به: 1 عدد
- سیب زمینی: 2 تا 3 عدد
- زعفران: 1 تا 2 قاشق چایخوری، دم کرده
- نمک، زردچوبه به میزان لازم (برای زنان باردار این دو ادویه، کافی است اما در حالت عادی میتوان از گرد لیموعمانی، چوب دارچین و فلفل نیز بهره برد).
- آلو خورشی یا رب انار: برای چاشنی، به میزان دلخواه
- روغن زیتون: 3 قاشق غذاخوری
- آب: 1 الی 2 لیوان
- سیر: یک یا دو حبه
طرز تهیه
- پوست همه مواد را جدا کنید و هر یک را به اندازه دلخواه برش دهید یا حلقه حلقه کنید.
- سیر و پیاز را به همراه گوشت و روغن زیتون در قابلمه بریزید و با حرارت کم، تف دهید،
- پس از سبک شدن پیاز، فلفل و زردچوبه را بیافزایید.
- پس از کمی تفت، یک لایه هویج، و یک لایه به درون قابلمه بچینید.
- و روی هر لایه خیلی کم نمک و مقدار گرد لیموعمانی بپاشید (این مرحله قابل حذف است).
- چوب دارچین را نیز در کنار قابلمه قرار دهید.
- یک یا دو لیوان آب را با زعفران دم کرده مخلوط کرده و روی همه مواد بریزید و در قابلمه را ببندید.
- با شعله پخش کن روی حرارت ملایم بگذارید تا 2-3 ساعت خوب بپزد
- در یک ساعت پایانی پخت، سیب زمینی، سیب درختی و آلو خورشتی را بیافزایید و در پایان رب انار و نمک غذا اضافه شود.
نکات مهم:
- رب انار را نباید با آب مخلوط کرد، پس آن را همیشه در مرحله پایانی پخت غذا، اضافه کنید یا به شکل سس بر روی گوشت بمالید یا در کنار غذا، سرو کنید.
- افرادی که آلرژی فصلی یا پوستی دارند و یا در سه ماهه اول بارداری هستند، باید در مصرف فلفل و دارچین و زعفران احتیاط کنند.
خواص تاس کباب به و سیب
- این غذا، لطیف و زودهضم است و با وجود به و سیب و هویج، نشاط آور و مقوی قلب، مغز، کبد و معده و رحم است.
- میتواند در پاییز و زمستان غذای بسیار مناسبی برای همه افراد به ویژه: کودکان، بانوان باردار و شیرده، سالمندان و افرادی که دوره نقاهت یک بیماری را میگذرانند باشد.
4) خوراک به آلو
مواد لازم (2 تا 3 نفر)
- به: ۱ عدد بزرگ
- آلو خورشتی: چندعدد
- شکر قهوهای: 1.5 تا ۲ قاشق غذاخوری
- زعفران دم کرده: ۲ قاشق غذاخوری (قابل حذف است)
- نمک و زردچوبه: به مقدار کافی
- روغن زیتون یا روغن ارده کنجد به مقدار کافی
طرز تهیه
- به را پوست گرفته و نگینی درشت خورد کنید.
- سپس به را با مقدار خیلی کمی روغن زیتون و با حرارت ملایم تف دهید و اجازه دهید بدون آب کمی بخارپز شود.
- سپس به آن چند عدد آلو و کمی شکر قهوهای اضافه کرده و با زردچوبه و نمک و با چند قاشق غذاخوری آب پخته شود،
- این غذا با نان یا به تنهایی قابل مصرف است.
خواص
میوه به شیرین یک داروی غذایی است که مصرف آن بیشتر خاصیت دارویی دارد.
- در سردردهای ناشی از مشکلات معده، سرگیجههای ناشی از معده، خوردن به پخته شده بعد از غذا، باعث کاهش سردرد و سرگیجه میشود.
- خورش به با کمی نعناع و با نان، ورن معده را کم میکند.
- به تف داده شده یا پخته شده با شکر، ضدسرفه است.
- به پخته شده با عسل، مقوی رحم بوده و برای سوزش ادرار خوب است.
- خوردن به پخته یا مربا به در بارداری موجب زیبایی نوزاد میشود.
5) حلوای هویج یا زردک
در اکثر دستورهای اینترنتی این حلوا با پوره هویج پخته شده، شکر و آرد و روغن … درست میشود. اما ما در اینجا قصد داریم یک شیوه جدید را به شما آموزش دهیم که برای تقویت معده و رحم و کبد شما مفیدتر است و ارزش غذایی بالایی دارد:
مواد لازم:
- زردک یا هویج: به مقدار دلخواه
- گلاب: نصف استکان
- نبات یا عسل
- زعفران دم کرده به مقدار لازم
- مغز بادام و پسته نیمکوب در صورت امکان
طرز تهیه
- هویج را پوست گرفته و همراه آب و گلاب بپزید.
- هویج پخته شده را بکوبید تا له شود.
- سپس نبات سفید را در آبجوش حل کرده و شیره نبات حاصله یا عسل را به هویج اضافه کرده و هم بزنید تا سفت شود
- زعفران دم کرده یا ساییده در گلاب را نیز اضافه نمایید.
- سپس مغزیجات نیمکوب را اضافه کنید
- سپس در ظرف موردنظر پهن کنید و نوش جان نمایید.
خواص
- دارای مزاج گرم و تر
- مقوی رحم و مقوی نیروی جنسی
- افزایشدهنده قدرت باروری
- ادرارآور
- بازکننده انسدادهای ریز کبدی
- مفید برای رفع سرفه ناشی از سردی
- کمک به دفع سنگ کلیه و مثانه
حرف پایانی…
تجربه ثابت کرده که بسیاری از ناباروریها، بسیاری از بیماریهای شایع زنان و قاعدگیهای نامنظم بهدلیل عدم تحرک، افزایش رطوبت در رحم، معده و کید و کمبود مواد مغذی است که کم کردن غذاهای با طبع سرد و تر و مصرف متعادل غذاهای گرم و تر, کاهش استرسها (بروز بسیاری از استرسهای امروزی بهدلیل مصرف غذاهای با طبع سرد و غذاهای آماده است)، داشتن تحرک و جلوگیری از اضافه وزن میتواند در رفع بسیاری از مشکلات مرتبط با رحم، معده و کبد کمککننده باشد.