شیوه بادکش کردن
يک ليوان يکبار مصرف مخصوص حجامت را روی موضع حجامت قرار دهید. با دستگاه مكش، هوای درون ليوان را تخليه کنید. خلاء ايجاد شده در ليوان و وجود فشار هوای محيط سبب كشيده شدن پوست بيمار به داخل ليوان میشود و ليوان در محل خود ثابت و محكم میشود.
دانستنی های لازم پیش از حجامت را اینجا بخوانید
در واقع در این روش، ما یک بار بادکش میکنیم امّا قدرت مکش را کم کم زیاد میکنیم و بین هر مرحله بادکش، مدّت کوتاهی فاصله انداخته شود. با هر بار جدا کردن لیوان از پوست، این فرصت را به خون رقیق و تمیز میدهیم که با بر جای گذاشتن رسوبات خود، از منطقه خارج شود و ورود خون جدید به موضع حجامت تسهیل میشود.
2 نکته بسیار مهم در مورد نحوه بادکش کردن قبل از حجامت این است که
- این کار باید به تدریج و مرحله به مرحله انجام شود. این نکته بسیار مهم در منابع مختلف طبّ سنّتی مورد تاکید قرار گرفته است: «چيزى كه در تخفيف درد حجامت مؤثر است اين است كه در دفعه اوّلی که شاخ حجامت را ميگذارند كم و سبك بمكند و در مرتبه دوم و سوم بيشتر از قبل مكيده شود.» «و شاخ حجامت بگذارد و آرام آرام بمكد و خورده خورده شديدتر بمكد.» «در اوّلین بار که بادکش میگذاری باید سبک باشد و زود برکنده شود. بعد به تدریج طول بده و باز هم زمان را طولانیتر کن. تا ماده لطیف یک باره کشیده نشود زیرا مادّه لطیف در اثر بادکش زودتر حرکت میکند و در موضع جمع میشود.
- در ابتدا مدّت بادکش باید کوتاه باشد و به تدریج بر قدرت و مدّت آن بیفزایند تا اخلاط غلیظ نیز به تدریج حرکت کرده در آنجا جمع شوند.» منفعت این کار، کم شدن درد حجامت است. در ابتدا لیوان بادکش را با شدّت کم روی پوست میگذاریم. بعد از چند ثانیه مکث، مکش لیوان را کمی اضافه میکنیم و به همین ترتیب آرام آرام بر شدّت بادکش اضافه میکنیم تا به میزان مطلوب برسد.
مراحل بادکش کردن
با توجّه به این که در عمل بادکش کردن برای حجامت در منابع طبّ سنّتی، بر افزایش تدریجی دو عامل یعنی شدّت و زمان بادکش تاکید شده است میتوان این پیشنهاد را ملاک کار قرار داد:
- مرحله اوّل: 30 ثانیه مکش ضعیف و سپس 15 ثانیه جدا کردن لیوان.
- مرحله دوّم: یک دقیقه مکش متوسّط و سپس 30 ثانیه جدا کردن لیوان.
- مرحله سوّم: ایجاد مکش قوی و انتظار تا تورّم و قرمزی مطلوب پوست.
توجه کنید که
عموما گفته میشود که مقدار مناسب براي كشيده شدن پوست به درون ظرف مكش به ميزان 2 تا 3 سانتيمتر( از بالاترين حد گنبد پوست مكيده شده تا لبه ظرف مكش) است.
البته در پوست افراد مختلف، نقاط مختلف بدن و در اندازههای مختلف لیوان، این مقدار میتواند متفاوت باشد. حدّ مطلوب بادکش، با افزونی تجربه حجّام، به راحتی قابل درک است. در پایان بادکشگذاری، لیوان حجامت نباید با وارد کردن کشش معمولی از پوست جدا شود.
استفاده از ساکشن دستی بهتر است یا برقی؟
با توجّه به ضرورت بادکش تدریجی و آهسته، استفاده از ساکشن دستی بهتر از برقی است. متاسفانه در برخی از مراکز حجامت و با استفاده از ساکشن برقی، تنها در چند ثانیه، حدّاکثر مکش اعمال میشود که این علاوه بر ایجاد مشکلاتی مانند درد، کبودی و تاول، بر نتیجه نهایی حجامت هم تاثیر منفی میگذارد. این مراکز، استفاده از ساکشن برقی را به عنوان یکی از برتریهای کاری خود تبلیغ هم میکنند!
استفاده از دستگاه ساکشن برقی به حجامتهایی مانند سر محدود میشود که به دلیل وجود موی زیاد، نیاز به ساکشن مداوم برای جلوگیری از جدا شدن لیوان وجود دارد. گاهی برای حجامت در نقاط کم وسعت، استخوانی و کمچربی هم نیاز به این کار وجود دارد.
S.a1233369
با سلام و خسته نباشید
من الان یه ۱۰ روزی هست که فکر حجامت کردن افتاده تو مخم قبلا میگفتم چیزه الکیه کاری نمیکنه ولی نمیدونم چطور انگار احساس میکنم بدردم میخوره من سطح کامل پشت دو تا کتفم بعضی مواقع رگهای اون شروع میکنن به پریدن ، جنب و جوش و همراه با درد و از کتف به پایین هم همینطور ولی درد شدید تری دارم تا نرسیده به لگنم به نظر شما آقای دکتر حجامت برا من خوبه یا نه؟سن:۲۸ – وزن:۶۰ – چک آپ کامل دادم سالم بودم از همه لحاظ و از همه مهمتر اعتیاد به متادون داشتم و الان ۵۰ روزه که ترک کردم ممنون میشم راهنمایی کنید.
رشید
درسته یه عده از پزشکا برای اینکه نفرات بیشتری رو حجامت کنن تو ده دقیقه حجامتو تموم میکنن این در حالیه که بنده خودم تو کلاسای آموزش حجامت شرکت کردم که اونجا تاکببد میشه که باید حجامت به آرامی و تقریبن نیم ساعتی طول بکشه