کلم قمری یا کلم سنگ سبزی و ریشهای زمستانه است که ریزمغذیهای فراوانی دارد، آنتی اکسیدان فراوان،ویتامین آ، ویتامین ث، فولیک اسید و فیبر گیاهی فراوان، این ماده غذایی را ارزشمند نموده است.
بررسی خواص و مزاج کلم قمری در طب سنتی
خواص و مزاج کلم قمری یا قنبیط در طب سنتی بدین قرار است:
- مزاج کلم قمری کمی گرم و خشک است.
- کلم قمری نيم پخته مسهل است.
- کلم قمری پخته، جمع كنندهی شكم است و اثر خواب آور دارد.
- این کلم سبب تقویت قوای جنسی و ازدیاد منی میشود.
- ادرارآور است.
- جهت دردهای استخوان و مفاصل بسیار مفید است و به افراد مبتلا به درد مفاصل و روماتیسم توصیه میشود.
- برای رشد غضروفی- استخوانی کودکان مناسب است.
- علاوه بر تنظیم ایمنی، در پیشگیری از بروز بیماریهای مزمن نیز موثر بوده تا آنجا که توصیه شده هفتهای دو تا سه بار در وعده غذایی زمستانه در نظر گرفته شود.
- کالری کمی دارد و در رژیمهای کاهش وزن، انتخاب خوبی است.
مضرات زیاده روی در مصرف کلم قمری
- نفاخ و برای معده ضعیف و سرد زيان آور است.
- پس اگر با خوردن آن نفخ میکنید، آبگوشت این کلم، انتخبی پرفایده است.
- مانند دیگر انواع کلم، در صورت زیاده روی سودازا و سنگین است.
- در اختلالات تیروئیدی خصوصاً تیروئید کم کار، توصیه نمیشود.
اصلاح و کاهش عوارض کلم قمری
- برای اصلاح باید بهخوبی پخته و با روغن بادام شیرین یا زیتون میلشود.
- معمولاً با ادویههای گرم و لطیفکننده مانند زیره و آویشن مصرف شود.