مواد لازم:
- بلغور جو ۲۰۰گرم
- لوبیا قرمز، لوبیا چیتی و نخود جمعا ۱۵۰ گرم
- آب ۱لیتر
- عدس ۷۰گرم
- سبزی (تره، جعفری، گشنیز، اسفناج) ۳۰۰گرم
- نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین به میزان لازم
- پیاز داغ ۲ ق س
- نعنا ۱ ق س
- برنج ۱۰۰گرم
- ماست چکیده برای تزئین به میزان لازم
طرز تهیه:
برای تهیه دمی بلغور جو در ابتدا بلغور و حبوبات را به جز عدس، از شب قبل در آب بخیسانید. آن گاه در آبکش بریزید تا آب اضافیاش گرفته شود. حالا یک لیتر آب به ان بیفزایید و روی اجاق قرار دهید. آب که جوش آمد، شعله را ملایم کنید و پس از یک ساعت عدس را همراه با سبزی شسته و خرد کرده اضافه نمایید و صبر کنید تا حبوبات بپزد. سپس ادویه، پیاز داغ و نعنا داغ را بیفزایید هنگامی که آب غذا کشیده شد، برنج شسته و خیس خورده را اضافه کنید و آهسته هم بزنید تا تمام آب آن جذب شود. حالا صبر کنید تا برنج کاملا مغز پخت شود آنگاه دمی را در ظرف بکشید و با ماست چکیده تزئین نمایید.