پوکورا یکی از غذاهای محلی استان خوزستان است که بسیار ساده و خوشمزه است، این غذا در واقع نوعی کوکو یا کتلت است که با طرز تهیه آن در این پست از مجله اینترنتی طبایع آشنا خواهید شد.
مواد لازم:
- آرد نخود خام۲۰۰ گرم
- تره خرد کرده ۱ فنجان
- آب ولرم ۱ استکان کوچک
- تخم مرغ ۲ عدد
- زعفران سائیده آب کرده یک قاشق غذاخوری
- فلفل قرمز پودر شده نصف قاشق چایخوری
- نمک و فلفل و ادویه به قدر دلخواه
طرز تهیه پوکورا:
- برای تهیه پوکورا در ابتدا آرد نخود و آب ولرم را مخلوط و با چنگال آن را به هم بزنید.
- زعفران حل شده و تره خرد شده را هم اضافه کنید.
- سپس تخم مرغها، نمک، ادویه و فلفل را چند دقیقهای هم بزنید و به مواد قبلی اضافه کنید.
- بعد از داغ شدن روغن در ماهیتابه، مواد مخلوط شده کوکو را با قاشق کمکم برداشته و در روغن سرخ کنید.
- یا اینکه میتوان، تمام مواد را یکباره در ماهیتابه بریزید و دو طرف آن را سرخ کنید.
- سپس آن را در دیس چیده و با سس گوجه فرنگی آن را سرو کنید. در صورت تمایل میتوانید، مقدار فلفل را بیشتر کنید.
- این غذا در خوزستان بسیار تند طبخ میشود و مقدار فلفل آن بیش از مقدار موجود در دستور است.
سس مخصوص پوکورا
بهتر است این غذا را با سس مخصوص درست کنید، به این صورت که در تابه مقداری روغن داغ کنید و یک قاشق سوپخوری رب گوجه فرنگی را با مقدار زیادی فلفل قرمز و زردچوبه کاملاً سرخ کنید و 2 قاشق سوپخوری آب لیموترش تازه به آن بیفزایید.
نکات تغذیهای پوکورا:
- درخواص آرد نخود، آنچه بسیار قابل توجه است، محتوای پتاسیم بالای آن است.
- هر 100 گرم آن 800 میلیگرم پتاسیم دارد.
- حتماً میدانید هر چه پتاسیم غذا نسبت به سدیم آن بیشتر باشد، در کاهش فشار خون مؤثر است.
- بنابراین افرادی که مبتلا به فشار خون بالا هستند، این غذا را کم نمک تهیه کنند که غذای مناسبی برای آنها خواهد بود.
- آرد نخود حاوی مقدار قابل توجهی از ویتامین های B1 وB2 است و میزان آهن موجود در آن نیز قابل توجه است.
-
سلام
اگه منظورت این غذاست که خوزستانیا نمیگن پوکورا برادر
اسمش پاکوره ست
لطفا اصلاح کن
محمدرضا میر
سلام دوست بزرگوار
این غذا در اصل یک غذای هندیه که در میان عرب زبانها و خوزستانیها عزیز هم جایگاه خاص خودش رو داره و در ایران، بیشتر در این منطقه طبخ میشه، و در منابع مختلف به چندین اسم شناخته میشه از جمله پکوره، پوکورا، پاکوره یا پاکورا