در طب سنتی دود یک دارو است و هر دارو مورد استفاده خاصی دارد.
خواص دود در طب سنتی
- از خواص دود تحلیل است یعنی مواد زائد را در بدن تبخیر می کند.
- خاصیت دیگر دود نضج است یعنی آنچه را که توانایی تبخیر ندارد، لطیف و آماده دفع می کند.
مضرات دود در طب ایرانی
از مضرات دود نیز خشکاندن اعضا، تجمع مواد سوخته و دفع مواد حامل انرژی بدن و در نتیجه ضعف است.
انواع دودها در طب سنتی و آثار درمانی آنها
دودهای متعددی در طب سنتی مورد استفاده قرار می گیرند.
- از بهترین دودهای در دسترس و خوشبو طبق نظر ابن سینا دود کندر است که برای زخم های ترشح دار و ریزش مواد از اعضا مثل زکام و ترشحات رحمی بسیار کارساز است.
- دودهای دیگری نیز در طب سنتی استفاده می شود که به علت منشا یا بوی ناخوشآیند و اثر بسیار مشابه با دودهای خوشآیند، بهتر است استفاده نشوند.
- تنباکو از سموم دفع آفات نباتی است و دود آن هر چند در برخی موارد معدود مثل سرفه های مرطوب، زکام، عفونت های ترشح دار ریه و سینوزیت به عنوان دارو میتواند مورد استفاده موقت قرار گیرد (البته به صورت قلیان و با نظر پزشک) اما استعمال مکرر آن منجر به غلظت خون و افزایش مواد سوداوی و زمینه ساز بیماری های خطرناک مثل سرطان از دیدگاه طب ایرانی و رایج خواهد بود.
- مصرف شیر تازه دوشیده از مضرات دود تنباکو خواهد کاست. اما آنچه به عنوان قلیان میوه ای استعمال می شود حاوی مواد ناشناخته ای است که ممکن است عوارض جبران ناپذیری برای سلامتی داشته باشد.
- شاید بدترین نوع استعمال دود، سیگار است. چرا که علاوه بر ورود دود تنباکو آن هم بدون عبور از آب و کاهش آسیب زایی، دود کاغذ نیز آسیب زا خواهد بود.
- و سخن آخر اینکه به هر دلیل و به هر میزان از استعمال دودهای مخدر اجتناب کنید چرا که افراد زمان ما به علت فشارهای نهفته و آشکار روانی قویا مستعد اعتیاد به مواد مست و نعشه کننده، حتی با استعمال یکباره یا اتفاقی هستند.
علی
سلام میشه از کندر داخل پیپ استفاده کرد؟