- شاید باورتان نشود اگر بگوییم با آگاهی از نوع مزاجی که دارید می توانید بهترین و مناسب ترین شیوه زندگی را تجربه کنید.
- میتوانید با کمک غذاها و خوراکی ها از ابتلا به انواع بیماری ها پیشگیری کنید.
- میتوانید شغلی انتخاب کنید که در آن به خوبی بدرخشید.
- و حتی میتوانید با تکنیک های طلایی که متخصصین طب سنتی در اختیارتان قرار میدهد بهترین شاهزاده رویاهای تان را به زندگی مشترک دعوت کنید.
پس شما بلغمی های عزیز، با ما همراه باشید و توصیه های طب سنتی برای دستیابی به یک زندگی سالم را بخوانید:
بلغمی های شیرینی دوست
- مردان و زنانی که در گروه بلغمی ها قرار میگیرند فربه و چاق هستند و میزان چربی در بدن شان زیاد است.
- این گروه که مزاج سرد و تر دارند غالبا دهنی مرطوب دارند و خوش خواب اند و میل به خوردن شیرینی در آنها زیاد است.
- این گروه در زمستان چندان راحت نیستند.
- آنها کمتر عصبانی میشوند و غالبا آرام و صبورند.
- رنگ پوست بلغمی ها سفید است.
- آب دهان شان معمولا زیاد است.
- نفخ و ترش کردن معده از جمله شکایات این گروه است
- و فراموشی زیاد سراغ شان می آید.
با چه کسی ازدواج کنند؟
- این گروه که سرد و ترند خلق و خویی آرم و آهسته دارند.
- غالباً فکر شده عمل میکنند و سریع تصمیم نمیگیرند.
- این گروه با هر طبعی می سازند؛ اما نکته ای که وجود دارد این است که افرادی که مزاج گرم و خشک دارند از مصاحبت با این افراد کلافه میشوند و همیشه دعوایشان می شود.
- نمونه این مورد زن هایی هستند که مدام میگویند همه بار زندگی روی دوش من است. همسرم بی خیال است و به مسائل زندگی نمی رسد و حواسش به زندگی نیست. مردانی که سرد و ترند به خاطر ویژگی های مزاج شان است.
چه شغلی بهترین است؟
- افراد بلغمی با مزاج سرد و ترشان بیشتر در سمت های مدیریتی کارآمد هستند.
- آنها به خاطر صبر و حوصله ای که دارند میتوانند به خوبی با ارباب رجوع صحبت کنند و از سر حوصله کارشان را راه بیندازند.
- از طرفی آنها خیلی آرام کار میکنند و شاید همین موضوع کمی مراجعه کننده ها را کلافه کند.
- آنها می توانند نیروی انسانی زیادی را مدیریت کنند و تعداد زیادی پرسنل داشته باشند.
بیشتر بخوانید!
چه غذا و نوشیدنی؟
بلغمی هستید دور عدسی خط بکشید
- افراد بلغمی به دلیل مزاج سرد و ترشان باید در مصرف غذاها و خوراکی هایی که مزاج سرد دارند پرهیز داشته باشند؛
- بنابراین این گروه می توانند با تجویز پزشک طب سنتی مصرف گوشت گاو و گوساله را به حداقل برسانند و از گوشت گوسفند یا شتر و حتی گوشت بوقلمون که طبع گرم دارند برای تهیه غذا استفاده کنند.
- عدسی و قارچ و سیب زمینی هم از جمله موادی است که باید مصرف آن را در برنامه غذایی شان به حداقل برسانند.
- مزه دار کردن غذا با ادویه ها و سبزیجات معطر که طبع گرم دارند همچون زعفران، دارچین، هل، خردل، نعناع، ریحان، کرفس و ترخون نیز از دیگر نکاتی است که برای این گروه مناسب است.
تدابیر طب سنتی برای مزاج سرد و تر (بلغمی مزاج)
- حتی المقدور روزانه فقط ۲ وعده غذا میل کنند زیرا توانایی دستگاه گوارش افراد سرد و تر کم است و لازم است حداقل حدود ۱۲-۱۰ ساعت بین دو وعده غذایشان فاصله باشد.
- اگر در بین وعده های غذایی احساس گرسنگی کردند مقدار کمی میوه مانند سیب، گلابی و به یا سالاد همراه با مقدار مناسب از روغن زیتون و پودر آویشن میل کنند.
- غذای آنان باید سرشار از پروتئین و فیبر باشد (شامل تخم مرغ، گوشت، میگو و جگر).
- در زمستان و شبها در مصرف غذاهای سردی بخش احتیاط کنند.
- از مصرف آب، نیم ساعت قبل از غذا تا ۲-۱ ساعت پس از غذا خودداری کنند.
- ورزش و فعالیت جسمی منظم برای آنان توصیه می شود.
- راه رفتن به مدت ۱۵-۱۰ دقیقه پس از شام برای این افراد مفید است.
- حداکثر ۸ ساعت خواب برایشان مناسب است.
- این افراد باید سعی کنند هنگام سحر از خواب برخیزند تا از تولید بلغم اضافی خودداری شود.
- از خواب و استراحت بیش از اندازه و کم تحرکی که موجب افزایش سردی و تری میشوند پرهیز کنند.
- پوشیدن لباس مناسب و گرمای کافی به خصوص در هوای مرطوب توصیه میشود.
- خوابیدن در طی روز و همچنین یک ساعت قبل از غروب در همه مزاجها، به ویژه در این افراد بسیار زیان آور است و بلغم را افزایش میدهد و موجب سنگینی سر و التهاب سینوسها و کند شدن افعال مغزی میشود.
- مصرف غذاهای سرد و تر را به خصوص در هوای سرد کاهش دهند.
بیشتر بخوانید!
مزاج سرد و تر و استعداد بیماری ها
افراد سرد و تر (به اصطلاح غلط، بلغمی مزاج) در صورت عدم رعایت دستورها، استعداد بیشتری برای بروز اختلالات و بیماریهای زیر دارند:
- عطسه
- سردرد
- کاهش حافظه
- صرع
- پرخوابی
- آسم
- سینوزیت
- التهاب و بزرگ شدن لوزه ها
- ضعف هضم
- ریفلاکس معده به مری
- شب ادراری
- دردها و التهاب های مفصلی
- ترشحات زنانه
- تأخیر در پریود
منبع: مروری بر کلیات طب سنتی ایران و بخشی از توصیه های دکتر سعید صانعی
مهدوی
سلام
ممنون از مطالب آموزنده که دراختیار همه قرار داده اید
فقط یه سوال داشتم، چرا برای ازدواج افراد با مزاج سوداوی ،افراد دموی،یا بلغمی را مناسب دانسته اید،ولی افراد دموی و بلغمی را از ازدواج با افراد سوداوی نهی کرده اید؟
Mahboubeh
من مزاجم سردوتراست.وعرق اسطوخودوس هم برای تقویت حافظه استفاده میکنم ولی نمیدونم چ مقدار باید مصرف کنم من خودم هرشب قبل خواب نصف لیوان آب با نصف لیوان عرق مخلوط میکنم ومیخورم آیا این طرز استفاده میتونه مفید باشه یا خیر؟؟؟
مریم
سلام نمودارها که نوشتید یک تا سه کجا هستند ? اوناروهم بزارید
سپاس