گرمی عامل افزایش خشم
بطور کلی مواد غذایی با طبع گرم که مولد خلط صفرا می باشند باعث می شوند گرمی اخلاط و روح طبی گرم شده و تولید صفرا افزایش یابد. هر ماده غذایی تند و تیزی مثل فلفل، دارچین، زنجبیل، سس های تند و … می تواند این خاصیت را داشته باشد.
راه های کنترل خشم در طب سنتی
- برای کنترل خشم بهتر است از بوهای خنک مانند گلاب استفاده کرد. از جمله اسپری کردن گلاب به سر و سینه، همچنین بوی خیار و لیمو به کاهش خشم کمک میکند و از شربت بیدمشک, کاسنی و شاتره غافل نشود که زمینه تولید خلط گرم را از نظر عضوی در کبد کاهش میدهد.
- بوییدن خیار تازه با توجه به مزاج آرام کننده ای که دارد، برای کاهش خشم و تحریک پذیری عصبی سودمند است.
مصرف خیارِ رنده شده در سکنجبینِ مایل به ترشی، برای تعدیل میل جنسی در نوجوانان و جوانان گرم مزاج کارآمد است. - برخی از عوامل غیرغذایی ممکن است باعث افزایش خشم شوند مانند شنیدن نغمههای تند و پرتپش, نگریستن به رنگهای بسیار گرم مثل قرمز و نارنجی و بوهای گرم که نباید بوییده شود.
- در رنگها که بهخصوص در معماری اسلامی بهوفور یافت میشود مانند لاجوردی, فیروزهای, سبز, آبی و رنگهای سرد و رنگهای به کار رفته در کاشیکاریها و در گنبدها که در تسهیل و تعدیل بخشی از پیکر ما که همان روح طبی است کمک میکند و کاهش خشم را منجر میشود.
- شربت تخم بالنگو با گلاب و عرق بیدمشک هم مقوی معده است و هم از خشم و غضب میتواند جلوگیری کند.
منبع: پزشک متخصص طب سنتی آقای دکتر انوشیروانی