مزاج | معتدل | تعداد نفر | |
مفید برای | معتدل، ملیّن، مناسب برای همۀ مزاج ها و در تمام فصل ها، مفید برای تقویت کبد و تقویت کلیه، تقویت عمومی بدن، تقویت امور جنسی، تقویت فلب، تصفیۀ خون، تقویت سیستم دفاعی بدن، مفید برای لصافت پوست | ||
مواد لازم | خلال بادام : یک دوم پیمانه پیاز خرد شده : یک عدد متوسط زرشک : یک دوم پیمانه قارچ : یک عدد برنج : چهار پیمانه روغن کنجد، روغن زیتون : به میزان لازم خلال پسته : دو قاشق غذاخوری شکر قهوه ای : دو قاشق غذاخوری نمک، زردچوبه، ادویه پلوئی : به میزان لازم | ||
روش تهیه | برای تهیه زرشک پلو ابتدا برنج را از قبل خیس می کنیم. زرشک، خلال بادام و خلال پسته را مدتی خیس کرده سپس آبکش می کنیم. سویا را با آب و مقداری نمک و زردچوبه می پزیم، تا آب آن تمام شود. در صورتی که خواستیم به جای سویا از قارچ استفاده کنیم، قارچ را خرد می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت می دهیم، سپس سویا یا قارچ را به پیاز افزوده و با حرارت ملایم تفت می دهیم. زرشک را همراه زعفران آب شده و کمی شکر قهوه ای و روغن کنجد دم می کنیم. برنج را با کمی آب و نمک جوشانده، سپس آن را آبکش می کنیم. برنج آبکش شده را به همراه سایر مواد آماده شده به جز زرشک، لایه به لایه در قابلمه ریخته و پلو را با حرارت ملایم دم می کنیم. هنگامی که پلو دم کشید، زعفران آب شده و زرشک را به آن اضافه می کنیم. | ||
منبع | ۳۶۵ روز همگام با غذاهای گیاهی ایرانی |
