تدابیر تندرستیدرمان سنتی

تقویت اسکلت و استخوان بندی بدن

تقویت استخوان ها با اصلاح سبک زندگی و رعایت تدابیر تغذیه‌ای امکانپذیر است

هر چیزی در بدن از عضلات و ریه‌ها تا کبد و روده‌ها به اسکلت یا همان استخوان متصل است. اگر استخوان، بی دوام یا شکننده ظاهر شود، همه چیز از هم می‌پاشد. حرکت و حمل بار اسکلت‌ بندی را تحریک می‌نماید تا قوی تر شود و بتواند خود را در طول شب بازسازی کند و برای رفع نیازها در روز بعد آماده شود. با این حال در زندگی بی تحرک امروزی عامل حرکت برای تقویت اسکلت حذف شده است، مگر این که با اصلاح سبک زندگی و با رعایت یک سری از تدابیر تغذیه‌ای که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد، این کمبود را تا حدودی جبران نماییم. پس با ما در ادامه همراه باشید.

تقویت استخوان و اسکلت بدنی

انسان در طول حیات خود حدوداً ۱۱ بار اسکلت خود را بازسازی می‌کند. در جوانی، بازسازی و نوسازی استخوان سریعتر صورت گرفته و سریعتر استخوان‌های پیر شده را از دست می‌دهیم. در این شرایط در سنین ۲۵ الی۳۰  سالگی، انسان از بیشترین تراکم استخوان برخوردار است و از این پس به آرامی این تراکم را از دست می‌دهد.

بنابراین زمان انسان برای ساخت اسکلت قوی محدود می‌باشد و اگر در جوانی به فکر تقویت اسکلت و استخوان‌های خود نباشید، بیماری‌های استخوان بر شما غلبه کرده و منتظر نمی‌مانند تا در ۵۰ سالگی تازه به فکر تقویت استخوان‌هایتان بیفتید.

اما برای تقویت استخوان‌ها چه کاری می‌توانیم انجام دهیم؟

اولین قدم برای مراقبت و تقویت استخوان‌ها اصلاح سبک زندگی با رعایت چند نکته ساده است و بدانید که جمع نامراقبتی‌های روزانه بدن، می‌تواند خود را در قالب پوکی استخوان نشان دهد.

  • تنها به لبنیات اکتفا نکنید

  1. پنیر، ماست، بستنی و … بسیار اسیدی هستند و با خوردن غذاهای اسیدی بدن کلسیم را از استخوان‌ها خارج کرده و خاصیت اسیدی را تا حدی خنثی می‌کند.
  2. بهترین منابع کلسیم برگ‌های سبز گیاهان مانند اسفناج، کلم بروکلی، لوبیا سبز و این گونه سبزیجات هستند.
  3. در صورت مصرف شیر، از شیرهای گیاهی مانند شیربادام، شیر سویا و … استفاده کنید.
  •   بیش از حد کلسیم مصرف نکنید

مصرف بیش از اندازه کلسیم تأثیرات منفی بر سلامت استخوان و دستگاه گوارش خواهد داشت.

  • از سویا استفاده کنید

سویا خواص زیادی برای شکل گیری استخوان دارد.

  • مصرف کافئین را کاهش دهید

نوشیدن چای، قهوه و سایر مواد کافئین دار، جذب کلسیم را در بدن کاهش می‌دهد.

  • از مصرف پروتئین زیاد، گوشت‌ها و موادغذایی حیوانی پرهیز کنید

این مواد غذایی نیز در کاهش سطح کلسیم در بدن نقش دارند. در جریان هضم مواد غذایی، پروتئین های حیوانی اسیدهایی همچون اسید فسفریک، سولفوریک و غیره آزاد می‌کنند که PH بدن را تغییر می‌دهد. هر چه PH بدن اسیدی تر باشد، مواد معدنی بیشتری در استخوان‌ها از دست می رود.

  • فعالیت بدنی را فراموش نکنید

تحرک بدنی، پیاده روی، شنا و ورزش‌های هوازی از عوامل بسیار تاثیر گذار بر ساختار استخوان‌های بدن است. عدم فعالیت موجب این می شود که اسکلت نوسازی را متوقف سازد و ضعیف تر شده و دوام آن کمتر شود.

  • پاکسازی با نمک

  1. سدیم موجود در نمک باعث کاهش کلسیم در اوره می‌شود. بدن روزانه ظرفیت مصرف ۲۳۰۰ میلی گرم یا یک قاشق چای خوری نمک را دارد. اگر سنتان بیش از ۵۰ سال است یا فشار خون دارید، باید کمتر از ۱۵۰۰ میلی گرم یعنی کمتر از یک قاشق چای خوری مصرف کنید.
  2. البته این نکته را نیز فراموش نکنید که مصرف بیش از حد نمک برای سلامتی مضر است.
  • مصرف مشروبات الکی ممنوع

الکل نیز برای استخوان ها مضر است زیرا فعالیت سلول‌های سازنده استخوان را متوقف می‌کند همچنین ممکن است که موجب اختلالاتی در حفظ تعادل فرد شود که به ویژه در افراد مسن موجب شکستگی استخوان‌ ها می‌شود.

تدابیر تغذیه ای برای تقویت اسکلت و استخوان

برای تقویت استخوان استفاده از تغذیه و انجام حرکات ورزشی مناسب بهترین روش است. در بحث تغذیه باید بدانیم که برای تقویت استخوان‌ها چه بخوریم و چه نخوریم.

مواد غذایی مفید برای تقویت استخوان بندی

برای تقویت استخوان‌ها تنها مصرف لبنیات خصوصاً شیر کفایت نمی‌کند، موارد زیر نیز مؤثرند:

  • کشک
  • کنجد
  • بادام
  • پنیر با گردو
  • انواع کلم خصوصاً کلم بروکلی
  • نور آفتاب
  • سبزیجات با برگ تیره به خصوص اسفناج
  • میوه جات با پوست
  •  ماهی ها

مواد غذایی مضر برای استخوان

  • چای
  • انواع ترشی
  • ماست
  • مرغ
  • آب یخ
  • غذاهای ساندویچی
  • سیب زمینی
  • برنج سفید
  • عدس
  • میوه‎جات ترش و کال

پیشنهاد طب سنتی برای تقویت استخوان‌ ها

طب سنتی در کل مصرف غذاهای اسیدی و با طبع سرد را برای استخوان مضر دانسته و معتقد است این مواد سبب تحلیل استخوان ها می‌شوند و مصرف موارد زیر را توصیه می‌کند:

  • هفته ای سه مرتبه کله جوش با کشک طبیعی مصرف شود.
  • از مغزیجات و آجیل‌ها خصوصاً بادام زیاد مصرف گردد.
  • مصرف کله پاچه (به ویژه پاچه تنها) نیز مفید است.
  • آب قلم بخورید: آب قلم غنی از پروتئین و مواد معدنی مختلف از جمله کلسیم، پتاسیم، منیزیم، آهن، فسفر و… است. علاوه بر آن، حاوی ویتامین‌های B نیز هست. این عصاره عملکرد سیستم ایمنی را بهبود بخشیده و به تقویت استخوان‌ها، رباط‌ها، تاندون‌ها و غضروف‌ها کمک می‌کند و مفصل‌ها را سالم نگه می‌دارد.
  • معجون کشمش، کنجد، عسل مصرف کنید.

آموزش معجون کشمش، کنجد، عسل برای تقویت استخوان و مفاصل

مواد لازم:

  • ۲ ق غ تخم کدو تنبل
  • ۲ ق غ دانه کنجد
  • ۲ ق غ ژلاتین
  • ۵ ق غ بذر کتان
  • ۳ ق غ کشمش
  • ۱ فنجان عسل

طرز تهیه:

  1. ابتدا تخم کدوها را داخل مخلوط کن بریزید بعد ژلاتین، کشمش، عسل را به آن بیفزایید
  2. سپس مواد را با سرعت زیادی ۲ تا ۳ دقیقه ترکیب کنید تا مخطوط یکنواختی بدست بیاید
  3. وقتی آماده شد مخطوط را داخل ظرف دربسته ای بریزید و داخل فریزر قرار دهید.

نحوه مصرف:

  • ترجیحا این نوشیدنی را با شکم خالی میل کنید، اگر بخواهید قبل از شام و نهار هم می‌توانید میل کنید.
  • برای تاثیر گذاری بیشتر مدت زمان بیشتری آن را نگه دارید.
  • این نسخه را می‌توانید در نصف فنجان آب گرم حل کنید تا راحتر بنوشید.
  • می‌توانید این دارو را بیشتر از دو ماه درفریزر نگه دارید.
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۳ (۱ رای)
برچسب ها
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
3 (1 رای)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

بستن