مزاج‌شناسی

سوء مزاج سرد و تر معده و درمان ساده آن

بررسی علل و پیامدهای سوء مزاج سرد و تر معده و ارائه راهکارهای درمانی ساده از منظر طب سنتی

یکی از تاثیرات نامطلوب سبک زندگی امروز کاهش سطح سلامتی جامعه است. بی تدبیری‌هایی که در انتخاب غذا، سفره آرایی، آداب صرف غذا و … وجود دارد باعث بروز مشکلات بی‌شماری شده است. یکی از پیامدهای نامطلوب این روش‌های نادرست مشکلات معده است. در این مقاله مجله طبایع به بررسی سوء مزاج سرد و تر معده، علل و پیامدهای آن و ارائه راهکارهای درمانی ساده برای درمان آن می‌پردازیم.

عوامل به وجود آورنده سوء مزاج سرد و تر معده

  1. مصرف آب و نوشیدنی‌های سرد
  2. مصرف بیش از حد مواد غذایی سرد و تر بویژه ماست، خیار، بستنی، آب سرد، ماهی، پنیر و …
  3. مصرف غذاهای سرد در وعده صبحانه مانند مصرف پنیر، گوجه، خیار، شیر سرد و …
  4. نوشیدن آب یا مصرف میوه بلافاصله بعد از خواب، ورزش طولانی، رابطه جنسی، گرسنگی طولانی و …
  5. مصرف غذای سنگین و دیرهضم که معده قادر به هضم کامل آن نباشد. گوشت گاو، ماکارونی، سالاد الویه، میوه های کال، لوبیا، اکثر حبوبات اگر خوب پخته نشوند، تخم مرغ آب پز زیاد سفت شده، آش رشته، پاستا، لازانیا و …
  6. پرخوری
  7. مصرف میان وعده‌های غیر ضروری
  8. مصرف مایعات همراه غذا یا با فاصله کم بعد از غذا
  9. مصرف مواد غذایی مختل کننده هضم همراه غذا مانند ماست، سالاد گوجه و خیار و …
  10. خوابیدن بر روی شکم
  11. کم تحرکی

بدون شک برای درمان سوء مزاج سرد و تر معده و بهبود مشکلاتی نظیر سوء هضم، آروغ ترش، آب دهان، نفخ، معده درد، سنگینی بعد از غذا و … پرهیز از موارد ذکر شده ضروری است.

پیامدهای سوء مزاج سرد و تر معده

غلبه سردی و تری در معده نه تنها موجب مشکلات معده و اختلال در هضم غذا می‌شود بلکه بواسطه ارتباط معده و مغز و دستگاه تناسلی بیماری‌های بسیاری بدنبال دارد. انواع سردردها، مشکلات نازایی و تاخیر در قاعدگی، کم خونی و … از این جمله‌اند.

راهکارهای ساده درمانی

  1. خوردن دو لقمه نان و نمک قبل از غذا
  2. خوب جویدن غذا و تمرکز حواس حین صرف غذا
  3. کاهش حجم غذا و دست کشیدن از غذا قبل از سیر شدن
  4. مالیدن شکم با روغن های زیتون، روغن مصطکی، روغن میوه به، روغن گل سرخ  و بادکش ملایم شکم زیر نظر طبیب
  5. ورزش منظم و میانه و تحرک داشتن بویژه قبل از غذا
  6. مصرف غذاهای سبک و زودهضم
  7. مصرف صبحانه‌های گرم مانند مربای عسلی میوه‌جات، زرده تخم مرغ نیم پخته، حریره بادام و …
  8. در صورت مصرف شیر در وعده صبحانه حتماً گرم شده و با مقداری عسل و دارچین باشد
  9. مصرف مواد کمک کننده هضم همراه با غذا مانند برگ آویشن، شوید، مصطکی، زیره، زعفران، زنجبیل، میخک و … در حد کم و البته با مشورت طبیب
  10. ناشتا مصرف شربت عسل غلیظ یا یک قاشق عسل
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۳.۵ (۲ رای)
برچسب ها
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
3.5 (2 رای)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شش + 9 =

نوشته های مشابه

بستن