پخت و پزدمنوش

قهوه هسته خرما، نوش داروی تنظیم فشار و قندخون

آشنایی با طرز تهیه و خواص قهوه هسته خرما

در اکثر خانواده‌ها، هسته‌های خرما به عنوان ضایعاتی غیرمفید، بلااستفاده مانده و دور ریخته می‌شود. اما با خواندن این پست،  خواهید فهمید حتی چیزهایی که شاید از نظر ما بی‌فایده و بدون استفاده بوده‌اند دارای خواص و کاربردهای زیادی می‌باشند، یکی از این موارد خرما و آشنایی با قهوه هسته خرما می‌باشد که شاید پی بردن به طرز تهیه و خاصیت‌های این دمنوش برای شما خالی از لطف نباشد.

قهوه هسته خرما چیست؟

قهوه هسته خرما که به سبب رنگ آن، نام قهوه را به خود گرفته است و در حقیقت دمنوش هسته خرما است، از کوبیدن و پودر کردن هسته خرما تهیه می‌شود.

بیشتر بخوانید
طب سنتی در مورد قهوه چه نظری دارد...

فواید هسته خرما

هسته خرما در گذشته به عنوان دارو برای درمان عفونت‌های کلیه و مثانه استفاده می‌شده همچنین از پودر سوخته شده آن برای تقویت موی سر، مژه و ابرو استفاده می‌کردند. ترکیب پودر هسته خرما با مواد سنتی برای کمردرد و سردرد در طب سنتی به ویژه در بین خانم‌ها رواج داشته است.

امروزه نیز براساس مطالعات انجام شده، هسته خرما، فیبر قابل توجه، منگنز و ویتامین ب دارد و علاوه بر این موارد می‌تواند به تحریک ترشح انسولین و تنظیم هورمونی نیز کمک کند، پس در بیماران مبتلا به دیابت، نوشیدن آن خوب است.

طرز تهیه قهوه هسته خرما
طرز تهیه قهوه هسته خرما

قهوه هسته خرما چگونه تهیه می‌شود؟

هسته خرما را اگر به روش درستی فرآوری و آسیاب کنید، می‌توان دمنوشی خوب از آن تهیه کرد:

  1.  در ابتدای کار لازم است هسته‌های خرما را به طور کامل با آب داغ شستشو دهیم.
  2. بعد از شستشو، هسته‌های خرما را سه روز در آب داغ بخیسانید
    (در برخی منابع ذکر شده که جهت آسیاب راحتر و نرم شدن آن، بهتر است ۱۰ تا ۱۵ روز در آب خیسانده شود و آب آن هر روز عوض گردد).
  3. سپس پوست نازک روی آن را جدا کنید.
  4. و بعد روی پارچه کتانی پهن کنید تا خوب و کامل خشک شود (اگر در مقابل آفتاب هم خشک شود بهتر است).
  5. حال مانند تخمه بودادن، آن را تف دهید تا قهوه‌ای تیره شود، اما نسوزد یا در مایکروویو با درب بسته قرار دهید تا تیره تیره شود.
  6. هسته خرما که خنک شد را در هاونگ بکوبید تا خرد شود بعد بریزید داخل آسیاب تا کاملاً پودر شود بعد پودر را الک کنید تا یک پودر نرم مانند قهوه حاصل گردد.
  7. اکنون آن ها را داخل شیشه بریزید و در مکانی خشک و خنک نگهداری کنید.
  8. هنگام مصرف، یک قاشق غذاخوری از آن را در قهوه جوش بریزید و یک لیوان آب اضافه کنید، بجوشد تا یک سوم آن تبخیر شود.
  9. صبر کنید تا ته نشین شود و سپس سرو کنید.

قهوه هسته خرما چه مزایایی دارد؟

مصرف متعادل این قهوه (نه مصرف روزانه) مزایای زیر را به دنبال خواهد داشت:

فواید قهوه هسته خرما
فواید قهوه هسته خرما

عوارض و موارد منع مصرف قهوه خرما

قهوه خرما دارای طبعی گرم و خشک، با خشکی قابل توجه است، بنابراین:

  • مصرف زیاد این قهوه در افرادی که گرم مزاج هستند موجب ایجاد حساسیت و جوش می‌شود.
  • افراد لاغر اندام بهتر است این قهوه را مصرف نکرده یا در حد هوسانه و با یک قاشق مرباخوری شیره انگور مصرف کنند.
  •  افراد سوداوی که خشکی مزاج دارند نیز بهتر است گهگاهی و آن هم با یک قاشق مرباخوری شیره انگور یا شیره توت، این دمنوش را نوش جان کنند.
  • بانوان باردار هم بهتر است در مصرف این قهوه احتیاط کنند.
  • در ضمن، به دلیل پیشگیری از مشکلات گوارشی و غلبه خشکی  بر مزاج، بهتر است مصرف این قهوه به صورت روزانه نباشد و از یک تا دوفنجان بیشتر هم تجاوز نکند.
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۵ (۱ رای)
منبع
تیم محتوایی طبایعدکتر الهام اختری

مشاوره دکتر طبایع

همراهان گرامی طبایع می توانند برای تشخیص مزاج و انجام مشاوره تخصصی به لینک زیر مراجعه نمایند...

ورود به سامانه

فروشگاه محصولات سالم

برای خرید محصولات سالم و طبیعی طب سنتی به فروشگاه کنجد زیر نظر سایت طبایع مراجعه نمایید...

فروشگاه کنجد

اپلیکیشن جامع طبایع

برنامه موبایل اندروید طبایع با امکانات بسیار آماده شد! جهت آشنایی با اپلیکیشن و دانلود به لینک زیر بروید...

دانلود برنامه
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
5 (1 رای)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *